BIST 10.487
DOLAR 32,86
EURO 35,12
ALTIN 2.428,01
HABER /  GÜNCEL

Terör çocuğu da vurdu

Şırnak'taki kalleş PKK saldırısında on iki lişi ölmüştü. Ama şimdi...

Abone ol

Şırnak'ın Beytüşşebap ilçesi Beşağaç köyü yakınlarında terör örgütü PKK üyelerinin yaptığı saldırıda, 13 kişinin öldüğü belirlendi. Terör örgütü üyelerinin minibüse düzenlediği saldırıda ölen 7 yaşındaki Medeni Akdoğan'ın cesedinin, olay yerinde sonradan bulunduğu bildirildi.
    
Saldırıda hayatını kaybeden gönüllü köy korucuları Kamil Akdoğan, Rahmi Acer, Kadri Acer, Orhan Acer, Kazım Acer, geçici köy korucusu ve köy muhtarı Yusuf Acer ve Zeki Acer, köylüler Reşit Acer, Harun Acer, Sefer Acer, Bengin Acer, Cuma Ermahan ve Medeni Akdoğan için, Beytüşşebap Kaymakamlığı önünde tören düzenlendi.
    
Şırnak Valisi Selahattin Aparı, törende yaptığı konuşmada, terörün bu saldırıyla gerçek yüzünü bir kez daha ortaya koyduğunu söyledi.

Terör örgütü PKK mensuplarının köylerine su getirmek için çalışan 13 vatandaşı haince katlettiğini ve 2 vatandaşı da yaraladığını ifade eden Aparı, şunları kaydetti:

''Bu terör olayıdır, bu bir insanlık dışı olaydır, lanetle kınıyoruz. Bu bir katliamdır. Bunu yapanlar insan olamaz. Terör örgütü PKK bir kez daha gerçek yüzünü ortaya koymuştur. Bu kutsal topraklarda geçmişte olduğu bugünde kararlılıkla terör örgütü PKK ile mücadelemiz sürecektir. Devletimiz güçlüdür. Devletimiz bu vatandaşlarımıza sahip çıkacaktır. Bu ailelere ve diğer şehit ailelerine sahip çıkacaktır.

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve bazı bakanlar başsağlığı mesajları göndererek, acınızı paylaştı.''

Konuşmanın ardından, cenazeler, toprağa verilmek üzere kara yolu ile Beşağaç köyüne götürüldü.