BIST 9.664
DOLAR 34,64
EURO 36,47
ALTIN 2.928,88
HABER /  GÜNCEL

Terminatörden soykırım haftası

Sözde Ermeni soykırımın yıldönümü kabul edilen 24 Nisan'ı kapsayan 22-29 Nisan arasını soykırımı anma günü ilan etti...

Abone ol Kaliforniya Valisi Arnold Schwarzenegger, sözde Ermeni soykırımın yıldönümü kabul edilen 24 Nisan'ı kapsayan 22-29 Nisan arasını "Ermeni Soykırımı'nı Anma Günleri" olarak ilan etti.

ABD'de yayın yapan Ermeni basınında çıkan haberlere göre, Schwarzenegger konu ile açıklamasında, 1915-1923 yılları arasında bir milyondan fazla kadın, erkek ve çocuk Ermeni'nin Osmanlı İmparatorluğu sınırları içinde öldürüldüğü, yüzbinlercesinin ise mallarını, ulusal kimliklerini ve evlerini bırakarak başka ülkelere gittiğini iddia etti.

Bunlardan bir kısmının ABD'ye geldiği ve Kaliforniya eyaletinin de Ermenistan dışında en fazla Ermeni nüfusuna sahip yerlerden biri olduğunu kaydeden Schwarzenegger, "Belgelere dayalı 20. yüzyıldaki ilk soykırım Ermeni soykırımıdır. Güçlü bir şekilde belirtmek isterim ki tüm uluslar kendi acılı tarihlerini incelemeli. Soykırımın inkarı, bir ulusun iyileşmesini daha çok zarar verir" dedi.

Olayın üzerinden 90 yıldan fazla zaman geçmesine rağmen "korkunçluğun" ancak son zamanlarda tüm dünya çapında yankı bulduğunu ifade eden Schwarzenegger, olayın asla unutulmaması gerektiğini belirtti.

SCHWARZENEGGER'İN EYALETİNDE TÜRK DİPLOMAT ÖLDÜRÜLMÜŞTÜ

24 Nisan 2005 tarihini de Ermeni Soykırımı'nı Anma Günü ilan eden eski oyuncunun valilik yaptığı eyalet Ermeni terör örgütlerinin bir dönem en çok faaliyet gösterdiği yerlerin başında geliyordu. Ermeni terör örgütünün kanlı eylemlerinden bazıları şöyle:

27 Ocak 1973 ABD (Santa Barbara, Kaliforniya). 78 yaşındaki Yanıkyan (yaşlı bir Ermeni göçmen) Santa Barbara'da Bitmore Otel'de Türkiye'nin Los Angeles Başkonsolosu Mehmet Baydar ve Konsolos Bahadır Demir'i öldürdü.

4 Ekim 1977 ABD (Los Angeles, Kaliforniya) UCLA'da Türk Tarihi üzerine çalışmalar yapan Yahudi kökenli Amerikalı Profesör Stanford Shaw'ın evinin önünde bir bomba patladı. Kimsenin yaralanmamasına karşın bomba büyük hasara yol açmıştı. UPI'ye bilinmeyen kişilerce edilen telefonda bombalamanın sorumluluğunu 28'ler Ermeni Grubu üstlendi.

6 Ekim 1980 ABD (Los Angeles, Kaliforniya) Los Angeles Başkonsolosu Kemal Arıkan'ın evi, atılan iki molotof kokteyli sonucu hasar gördü. Adını belirtmeyen telefondaki kişi, saldırının Ermeniler adına gerçekleştirildiğini belirtti.

2 Ekim 1980 ABD (Los Angeles, Kaliforniya) Hollywood'da sahibi Amerikalı bir Türk olan seyahat acentesi patlayan bomba sonucu tahrip oldu. Patlamanın sorumluluğunu JCAG terör örgütü üstlendi.

20 Kasım 1981 ABD (Los Angeles, Kaliforniya) Beverley Hills'deki Türk Konsolosluğu büyük ölçüde maddi hasara yol açan bombalı saldırıya uğradı. Ermeni terörist örgütü JCAG saldırının sorumluluğunu üstlendi.

30 Mayıs 1982 ABD (Los Angeles, Kaliforniya) ASALA üyesi üç Amerikalı Ermeni, Los Angeles Uluslararası Havalimanı'nda Kanada Hava Yolları kargo binasının önüne yerleştirdikleri patlayıcı madde nedeniyle tutuklanıp yargılandılar. Bomba Los Angeles polisi bomba uzmanlarınca etkisiz hale getirildi.

29 Mart 1984 ABD (Los Angeles, Kaliforniya) Los Angeles'taki Türk Konsolosluğu bir Türk atletin yaklaşmakta olan Los Angeles Olimpiyatlarına katılması durumunda öldürüleceği yazılı bir tehdit mektubu aldı. Tehdit ASALA'nın imzasını taşımaktaydı.