BIST 9.976
DOLAR 34,07
EURO 38,04
ALTIN 2.834,60
HABER /  SPOR

Terimin ümidi tükenmedi

Milli Takımlar Teknik Direktörü Fatih Terim, Bosna Hersek yenilgisini konsantrasyon eksikliğine bağladı

Abone ol

2008 Avrupa Futbol Şampiyonası Elemeleri'nde Türkiye, C Grubu'ndaki 6. maçında deplasmanda Bosna Hersek'e 3-2 mağlup olarak, gruptaki ilk yenilgisini alırken; Ay-yıldızlılar, Yunanistan'ın Macaristan'ı 2-0 mağlup etmesiyle grupta ikinci sıraya indi.

Milli Takımlar Teknik Direktörü Fatih Terim, maçın ardından düzenlediği basın toplantısında, Bosna Hersek maçında çok fazla bireysel hata yaptıklarını belirterek, "Kendimiz taç atarken, gol yiyoruz. Devre biterken gol yiyoruz. Son saniyede olan ortada. Tamamen konsantre eksikliği. Bosna Hersek 2-2'ye razıyken 3-2'yi buldu. Bu kadar hata bir araya gelince kazanmak için fazla atmanız lazım. Gol pozisyonlarına girdik, ama olmadı" dedi.

Elde ettikleri galibiyetten dolayı Bosna Hersek teknik heyetini ve futbolcularını kutlayan Terim, grupta Yunanistan ve Norveç'in maçlarını kazandıklarının hatırlatılması üzerine ise, "Zaten kazanacaklardı. Bizim düşüncemize göre çarşamba günü ikinci devre başlıyor. Bizim maçımız yok. Bosna-Hersek de, Norveç de maçlarını kazanarak 13 puan yaparlar. Yunanistan da büyük olasılıkla 18 yapar. İkinci yarı öncesi kimse de bir ümitsizlik, moral bozukluğu olmasın. Daha bize yetişseler bile bizden 1 maç fazla oynadıkları için yine de biz avantajlıyız. Yunanistan, Macaristan ve Bosna Hersek ile bir aksilik olmazsa kendi evimizde oynayacağız. Allah izin verirse finallere gideceğiz" diye konuştu.

Milli Takım'daki bazı oyuncuların yorgun olduğunu da vurgulayan Terim, "Buna rağmen 10 pozisyonumuz var. Hem karşı kaleye, hem de kalenize siz gol atarsanız galip gelmek için karşı kaleye 1 fazla atmanız lazım. Hiçbir oyuncuma kızmadım, aslanlar gibi oynadılar ama olmadı" ifadelerini kullandı.

Bosna Hersek Milli Takımı Teknik Direktörü Fuad Muzurovic ise, Türkiye karşısında elde edilen galibiyetten dolayı oyuncularını kutlarken; grupta favori olarak Türk Milli Takımı'nı gördüğünü söyledi.