Tepki çeken yerli şatoların akıbeti belli oldu
BOLU'da sadece Araplara satılması için yapılan şato evlerini yapan şirketle ilgili mahkeme kararını verdi. Mahkeme tepki toplayan konutları yapan şirketin geçmişte olan ve gelecekte oluşacak borçlarını ödeyebilecek duruma geleceğine dair gerçekçi ihtimalin bulunmadığı ifade etti.
BOLU'nun Mudurnu ilçesinde yalnızca Arap müşterilere satış yapılması ve şato tipi mimarisiyle tepki çeken Burj Al Babas'ın da içinde bulunduğu Sarot Grup bünyesindeki üç şirketin iflasıyla ilgili mahkeme gerekçesini açıkladı. Konkordato talebi ile mahkemeye giden firma kendisine verilen süre içinde de toparlanamayınca mahkeme iflas kararı vermişti.
İstanbul 3. Ticaret Mahkemesi'nin verdiği iflas kararının gerekçesini açıkladı. Kararda, konkordato talebinde bulunan şirketin mali durumunu iyileştirme, geçmişte olan ve gelecekte oluşacak borçlarını ödeyebilecek duruma geleceğine dair gerçekçi ihtimalin bulunmadığı ifade etti.
Mudurnu ilçesinde 2011 yılında başlanan 732 villa, AVM, otel ve 2 kongre merkezinin yer aldığı proje kapsamında şato tipindeki villalardan 350'sinin inşası devam ederken Katar, Bahreyn, Kuveyt, Dubai ve Suudi Arabistan'daki müşterilere satıldı.
Arap müşterilerin taksitleri zamanında ödememesi ve şirketin ekonomik planlamada yaşadığı sorunlar nedeniyle Burj Al Babas adlı projenin sahibi Sarot Termal Grup şirketi, Haziran ayında konkordato için başvurdu.