BIST 9.109
DOLAR 34,25
EURO 37,61
ALTIN 2.920,05
HABER /  POLİTİKA

Tepeden kaya yuvarlıyorlar

Hükümet sözcüsü Cemil Çiçek, bilgilendirme yapılmadığı yönündeki sorulara kızdı ve şu yanıtı verdi;

Abone ol

Bakanlar Kurulu toplantısından sonra habercilerin karşısına çıkan Hükümet sözcüsü Cemil Çiçek, zaman zaman sıkıntılı anlar yaşadı. Bunun nedeni ise Kıbrıs'ta atılan adımlar konusunda Genelkurmay ve Köşkün bilgilendirilmediği yönündeki iddiaların sorulmasıydı.

Çiçek, bu yönde soru yönelten gazeteciye, "Hiç durmadan bunları sorarsanız, Türkiye'ye iyilik yaptığınız kanaatinde olmam. Biz bir yandan AB ülkeleri ile  uğraşıp diğer yandan  kim ne dedi ile mi ilgileneceğiz." yanıtını verdi.

Hemen arkasından benzer bir soru daha yöneltilince Çiçek, soruyu yönelten gazeteciye "siz yeni bir tartışma mı çıkarmak istiyorsunuz" diye çıkıştı.

Yeni gelişmeler konusunda Genelkurmay ve Cumhurbaşkanını bilgilendirmeyi düşünüyor musunuz? şeklindeki soru da Çiçek'i fena halde rahatsız etti.
"Siz hala işin magazin kısmındasınız" diyen Çiçek, "Ben diyorum özünü sen diyorsun sözünü" deyimi ile kızgınlığını dile getirdi.

TEPEDEN GELEN KAYALAR

Türkiye-AB ilişkilerinin yeni bir viraja girdiğini kaydeden Cemil Çiçek, ilişkilerin dikkatli, soğukkanlı ve bütünlük içinde sürdürülmesi gerektiğini söyledi. Çiçek, "Bu yolda Ab-Türkiye ilişkilerinde tepeden kaya yuvarlamaya çalışan kesimler vardır. Bunlar bir kısım AB üyesi ülkelerdir. Türkiye'nin çabası bu yolun açılması içindir" dedi.

Son dönemde atılan adımları bu yönden değerlendirmek gerektiğini belirten Çiçek, AB ile Kıbrıs arasında bir tercih yapmak diye bir şeyin söz konusu olmadığını söyledi. Çiçek, KKTC'nin en çok kendi hükümetleri döneminde desteklendiğini öne sürdü.