BIST 9.109
DOLAR 34,24
EURO 37,63
ALTIN 2.921,56
HABER /  MAGAZİN

Teoman, Pamuk hayranı çıktı

Teoman, sahne aldığı gece kulübünde Orhan Pamuk'un kitaplarını dağıttı...

Abone ol

Teoman, konserin ortalarına doğru sahneden seyircilere Orhan Pamuk kitapları attı. Pamuk’un bugüne kadar yayınladığı bütün kitaplarından birer kopyayı sırayla sahneden seyircilere dağıtan ünlü rock’çı, konuyla ilgili ilginç açıklamalar yaptı...

Nobel’in dünyadaki en büyük ödül olduğunu belirten Teoman, Orhan Pamuk’un kitaplarını sahneden dağıtması hakkında görüşlerini şöyle açıkladı: "Biz de epey zamandır Orhan Pamuk severler olarak bu ödülü onun almasını bekliyorduk. Ve ödülü aldığında da çok gururlandım. Bu ödülün, doğru kullanıldığı takdirde hepimizin çok işine yarayacağını, bize önemli kapılar açacağını düşünüyorum. Galatasaray’ın Avrupa’daki başarıları gibi bir şey bu... Hatta ondan daha değerli diye düşünüyorum."

ONU KISKANIYORLAR

"Orhan Pamuk’un özellikle kendi için yarattığı dünyayı çok beğeniyorum. Kariyerini, bütün yapmak istediklerini en başından planlamış ve ona göre yaşamış bir yazar. Ben onu tam bir İstanbul sanatçısı olarak görüyorum. Doğu ve batı etkisinin tam orta yerinde olan bir şehirde, batılı bir eğitim almasına rağmen Türklüğü çok doğru analiz edip anlatıyor. Onun yazarlığıyla ilgili kötü yorumlarda bulunanların, bunu sadece kıskançlıktan yaptıklarını düşünüyorum. Onunla ilgili ne kadar kötü şey söyleniyorsa hepsini toplayın, 1 milyonla çarpın, Orhan Pamuk’un tırnağı bile edemez."

BAZI KİTAPLARINI BEN DE YARIM BIRAKTIM

"Orhan Pamuk kitaplarını bitirememek gibi genel bir kanı vardır. Benim de bazı kitaplarını bitirmeden bıraktığım oldu. Ama ben kitapları sık sık yarım bırakırım zaten. Sevdiğim başka yazarların da kitaplarını yarım bıraktığım olmuştu. Şimdi Pamuk’un bütün kitaplarına yeniden göz atsam iyi olacak. ’Cevdet Bey ve Oğulları’nı bitirmeyi tekrar deneyeceğim. ’Kar’, ’Yeni Hayat’, ’Beyaz Kale’ ise bitirdiğim ve çok sevdiğim kitapları arasında. ’Orhan Pamuk’u okumakta zorlanıyoruz’ diyenlere ’Beyaz Kale’yi tavsiye ederim. Çünkü o ince bir kitap, çabuk bitirirler."

(Kelebek)