BIST 9.900
DOLAR 34,10
EURO 38,09
ALTIN 2.875,03
HABER /  DÜNYA

Temkinli hırsızlar böyle çalıştı

Adana’da bir markete giren 2 kişi, 7 bin lira değerinde sigara ve 300 TL para çaldı. Parmak izi bırakmamak için ellerine tişörtlerini sarıp ...

Abone ol

Adana’da bir markete giren 2 kişi, 7 bin lira değerinde sigara ve 300 TL para çaldı. Parmak izi bırakmamak için ellerine tişörtlerini sarıp hırsızlık yapan şahıslar, güvenlik kamerası tarafından görüntülendi.
Edinilen bilgiye göre olay, merkez Çukurova ilçesi, Huzurevleri Mahallesi’ndeki bir markette meydana geldi. Sabah saat 07.50 sıralarında marketin kapı kilit göbeğini kırıp içeri giren iki kişi, çalacak malzeme aramaya başladı. Bu arada önce hırsızın biri içeri girerken diğer hırsız markette bulunan sigaraları koymak için torba aramaya başladı.
İçeri ilk giren şahıs güvenlik kamerasını görünce tişörtüyle yüzünü kapatmaya çalışırken, bir taraftan da masanın çekmecelerini karıştırıp para aramaya başladı. Ancak şahsın parmak izi bırakmamak için masayı ve çekmeceyi tutarken eline tişörtünü sardığı görüldü.
Şahıs daha sonra marketin başka bir bölümüne gidip bir süre sonra çantayla çıkarken, bu sırada arkadaşı da markette bulunan un torbasını boşaltarak arkadaşıyla birlikte tekrar marketin sigara olan bölümüne geldi. Şahıslar parmak izi bırakmamak için yine dikkat etti ancak sigaraları torbaya koyarken tişörtleri yetersiz kalınca parmak izi bırakmak zorunda kaldı. Zanlılar, bir süre torbaya 7 bin lira değerinde sigara doldurup, 300 lira da para aldıktan sonra kayıplara karıştı. Bu anlar saniye saniye güvenlik kamerası tarafından görüntülendi.
Market sahibi Burhan Tunç (42) sabah geldiği işyerinin kapısının açık olduğunu, içeri girdiğinde ise hırsızlık olayının yaşandığını fark edince polisi aradı. Olay yerine gelerek parmak izi çalışması yapan polis, güvenlik kamerası görüntülerini inceledi.
Yapılan çalışma sonucunda, parmak izi bırakmamak için çok mücadele eden zanlıların kimliklerinin Ramazan D. (23) ve Yusuf S. (27) olduğu belirlendi. Polisin yaptığı operasyonda yakalanan Ramazan D., emniyete getirilip sorgulandıktan sonra adliyeye sevk edildi.
(İHA)