BIST 9.777
DOLAR 34,16
EURO 38,17
ALTIN 2.920,22
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Temizlik işçilerine bomba eğitimi

İstanbul Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı uzmanlar, belediyelerin özel güvenlik personelinden sonra temizlik işçilerine de bomba eğitim verdiler.

Abone ol

Büyükşehirlerdeki bombalama eylemlerinde kullanılan patlayıcıların yüzde 80'inin çöp konteynırlarına konduğuna dikkat çeken uzmanlar, bu sebeple temizlik işçilerinin çok dikkatli olması gerektiğini vurguladılar.

Türkiye'nin yavaş yavaş referandum sürecine girmesi ve bölücü terör örgütünün eylemlerini artırması üzerine, İstanbul Emniyet Müdürlüğü bir taraftan tedbirlerini artırırken bir taraftan ilgili kurum ve kuruluşlara bilgilendirici eğitimler vermeye başladı. Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ve Bomba İmha Müdürlüğü'ne bağlı uzman personel, belediyelerin özel güvenlik elemanlarından sonra temizlik görevlilerine de bomba konusunda eğitimler vermeye başladı. İstanbul'daki ilçeleri eğitim konusunda gruplandıran İstanbul Emniyet Müdürlüğü, Bağcılar, Esenler, Küçükçekmece ve Başakşehir belediyelerine bağlı olarak bu ilçelerde görev yapan temizlik işçilerinin eğitimini, Bağcılar Belediyesi Halk Sarayı Salonu'nda verdi. Uzmanlar, eğitimde, teröristlerin ve yandaşlarının halkın üzerinde korku ve panik havası oluşturmak amacıyla neler yaptıkları, neler yapabilecekleri, temizlik işçilerinin de nasıl hareket etmeleri gerektiğini kısa film ve slayt eşliğinde anlattılar.

Size çok görev düşüyor

Büyükşehirlerde yapılan bombalama eylemlerinde patlayıcıların yüzde 80 oranında çöp konteynırlarına konulduğunu hatırlatan İstanbul Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi uzmanları, "Bu sebeple sizlere büyük görev düşüyor. Çok dikkatli olmanız lazım. Ülkemizin huzur ortamında referanduma gitmesini isteyen mihraklar, bu tür eylemlerde bulunabilirler" dediler. Temizlik işçilerine bombalı paketlerin nasıl anlaşılacağı, daha çok nerelere ve nasıl konulduğunu, temizlik işçilerinin sahipsiz ve konulmaması gereken yerlere konulan paketlere karşı nasıl tavır alınması gerektiğini anlatan uzmanlar, "Uygunsuz zamanda, uygunsuz yere konulan her şey bizim için şüphelidir. Bazen bir çanta olabilir, bazen bir araç, bazen de bir çaydanlık. Hiç aklınıza gelmeyen şeyler sizin için tuzak olabilir. İnsan ve hayvan cesetlerine bile bomba düzeneği yerleştirildiğini aklınızdan çıkarmayınız" uyarısında bulundular.

Şüphelendikleri her durumda hiç vakit kaybetmeden 155 Polis İmdat'ı aramalarını tavsiye eden uzmanlar, temizlik işçilerinden; bugünlerde siyasi parti, vakıf , dernek, sendika binaları, otobüs, mertobüs ve metro durakları gibi insanların toplu olarak bulundukları yerlerin yakınlarına özellikle dikkat etmeleri gerektiğini söylediler.