BIST 9.891
DOLAR 35,34
EURO 36,47
ALTIN 3.022,87

Temiz İnternet nasıl olacak?

"Temiz İnternet" için ilk ışığı Başbakan Recep Tayyip Erdoğan yaktı. Sabah Gazetesi'nin eski üst yönetimi (Fatih Altaylı hariç) bu ışığın sönmemesi için "temiz" bir kampanya başlattı. Bu kampanyayla sanal çetelerle mücadele amaçlanıyor.
Sahibi ve yönetimi değişse de, Sabah'ın attığı adım yarım kalmamalı. Türkiye'nin bu tür kampanyalara ihtiyacı var çünkü.
Aksi halde, Erdoğan'ın da ifade ettiği gibi meydan "sanal çeteler"e kalır...

                                       ***
İnternet'in terbiye edilebilmesi için taslaklar havada uçuyuor. Ulaştırma Bakanlığı kısa zamanda çok iş yaparak, "Temiz İnternet" adına ilk adımı attı bile. Eli kulağında, bugün yarın İnternet Yasası Meclis'ten geçecek ve hiçbir şey eskisi gibi olmayacak artık.
Prof. Dr. Mustafa Akgül Hoca kusura bakmasın, ben bu yasanın "sansür" getireceği görüşüne katılmıyorum. Tamam özgürlüğümüze toz kondurmayalım ama, İnternet'i özgürlük adı altında kirletenlere de geçit vermemek lazım!
Nasıl?
Kanunla tabii ki...
Bizim de kanunumuz olmalı ki, ufacık bir olayda üzerimize çamur sıçramasın. 
                                          
                                            ***
Şimdi bakın Adalet Bakanlığı birbuçuk yıl boyunca bir kanun taslağı hazırladı. Bu yasaya kim nasıl katkı verdi ben İnternet Medyası Derneği Başkanı olarak bilmiyorum. Üstelik defalarca görüş bildirmek için yazılı olarak başvuru yapmamıza rağmen... Ama bir Allah'ın kulu dönüp yüzümüze bakmadı.
Sabah'ın "Temiz İnternet" kampanyasında konuşan Prof. Eşref Adalı, ballandıra ballandıra hazırladıkları yasa taslağını anlatırken, Ulaştırma Bakanlığı'nı üstü kapalı hırsız ilan ediyordu:
-Bizim maddeleri aldılar.
İyi ki birkaç maddesini alıp gerisini öylece bırakmışlar. Aksi halde İnternet sektörü için çıkılmaz bir yolun başlangıcı olurdu. Servis sağlayıcılara da, içerik sağlayan sitelere de ağır faturalar getiren bir Yasa Taslağı...
Eşref Adalı Hocamız
ın "Servis sağlayıcılar en az iki yıl sitelerin trafiğini saklamak zorunda" sözleri felaketi haber veriyor aslında!
Servis sağlayıcılar için hava hoş; tutacaklar trafiği ve site sahiplerinin yakasına yapışacaklar. İşte o zaman dökülmeler başlayacak ve gelişmekte olan şu güzelim sektör, Türkiye'de ilerlemek yerine gerileyecek...
Bekara kadın boşamak kolay...
 Adalı Hoca'nın Türkiye'deki hosting ücretlerinden haberi olyasdı eğer, böyle bir ifadeyi Adalet Bakanlığı'nın hazırladığı Yasa Taslağı'na herhalde koydurmazdı!

                                           ***
Sözün özü şu:
Başbakan'ın "sanal çeteler"e karşı başlattığı mücadeleyi, herkesin her kesimin desteklemesi gerekiyor. Biz İnternet Medyası Derneği olarak, bu taşın altına sadece elimizi değil, gövdemizi koymaya hazırız.
Biz hazırız da...Acaba, yukarısı bizim için bir şeyler yapmaya hazır mı? Mesela biz "İnternet Gazetecileri"nin de bir kanunu olacak mı?
Öyle ya...
Madem "Temiz İnternet"
O halde sadece bir tarafından tutmayalım...
Topyekün "Temiz İnternet"e ne dersiniz?