BIST 8.885
DOLAR 34,31
EURO 37,19
ALTIN 3.018,55
HABER /  POLİTİKA

Temel Karamollaoğlu'ndan 'üçüncü ittifak olabilir' sözleriyle ilgili dikkat çeken yeni açıklama

Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, "Üçüncü ittifak olabilir" ifadesiyle ilgili tartışmalar üzerine yaptığı yeni açıklamasında "Nasıl ki Demokrat Parti ile İYİ Parti, 'ittifak içinde bir ittifak' içindelerse; aynısı farklı biçimlerde olabilir, benim söylemek istediğim budur." ifadelerini kullandı

Abone ol

Saadet Partisi (SP) Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, Karar TV'de yaptığı konuşmada yer alan "Üçüncü ittifak olabilir" ifadesi üzerine başlayan tartışmalar sonrası Perşembe akşamı Twitter hesabından açıklama yaptı.

Karamollaoğlu, "Üçüncü ittifak konusunda, dünkü yayında biz, 'ittifak içinde ittifaklar' olabilir kanaatini gündeme getirmiştik; öyle görülüyor ki, eksik kalmış veya yanlış anlaşılmış" dedi.

Konuşmasında 6'lı masayla ilgili farklı bir fikir gündeme getirmediğini belirten Karamollaoğlu, "Nasıl ki Demokrat Parti ile İYİ Parti, 'ittifak içinde bir ittifak' içindelerse; aynısı farklı biçimlerde olabilir, benim söylemek istediğim budur. Ayrıca ben, seçimle ilgili bu tip konuların seçim sath-ı mailine girilmeden görüşülmesinin doğru olmadığı kanaatindeyim" dedi.
Birkaç ay sonra bu konuları daha rahat konuşabileceklerini belirten Karamollaoğlu, "Çok açık ifade ediyorum: Cumhur İttifakı bu konuların bugünden görüşülmesini istiyor; çünkü bir yerlerden bir şeyleri karıştırıp, 'acaba fitne çıkarabilir miyiz' derdindeler" ifadelerini kullandı.

Karamollaoğlu ne demişti?

Temel Karamollaoğlu, Karar TV'de katıldığı programda, 2018 seçimlerinde uygulanan sistemde, ittifaka katılan partilerin çıkaracağı milletvekili sayısının, ittifak oylarının her bir partinin oyuna bölünmesi ile hesaplandığını ancak şimdi her partinin kendi oy oranına göre milletvekili çıkaracağını hatırlatmış ve yeni yol aramak gerektiğini söylemişti. Karamollaoğlu, "Bunu kamuoyuna ilk defa söylüyorum" dedikten sonra sözlerini şöyle sürdürmüştü: "Şu anda şartlar değişti. Seçim Kanunu ile birlikte görüşlerimiz de değişti. 6'lı masa aslında muhalefetin diyalog ortamını oluşturuyor. İlle de her noktada birlikte hareket etme mecburiyeti yok. Zaten bu durum da çıkan kanunla ortadan kalkmış oldu. "6'lı masanın olması, meselelerin birlikte yürütülmesine fırsat veriyor. Bunun faydalı olacağını düşünüyorum. Ama üçüncü ittifak, yeni seçim kanunundan dolayı olabilir. Tek tek de girilirse, 3 partinin aldıkları oyu birlikte oldukları takdirde üst üste koysanız daha büyük çoğunluk elde edersiniz. Milletvekili çıkarma ihtimali artar. Veya böyle bir ortam oluştuğu takdirde bu bir yeni katılıma vesile olabilir."

DEVA Partisi Genel Başkan Yardımcısı İdris Şahin, parti olarak öncelikli hedeflerinin Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'ni değiştirmek olduğunu, ittifakın şekliyle ilgili 6'lı masanın kararlarına uyacaklarını ancak tek koşullarının "kendi parti amblemleri ve adıyla" seçime girmek olduğunu söylemişti.

Gelecek Partisi Genel Başkan Yardımcısı Nedim Yamalı ise halen ittifakların şekline ilişkin verilmiş bir karar olmadığını belirterek, "Saadet Partisi ile işbirliğine kapalı bir tutumumuz yok" demişti.

BU FOTO GALERİYE BAKIN
Doktor 139 bin kilometredeki Passat ile her damla yakıtın kaydını tuttu bir araba parası çıkardı
Foto Galeri Doktor 139 bin kilometredeki Passat ile her damla yakıtın kaydını tuttu bir araba parası çıkardı Galeriye Gözat