BIST 9.577
DOLAR 33,99
EURO 37,83
ALTIN 2.820,39
HABER /  EKONOMİ

Telsim ve Avea anlaşacak mı?

Türkiye'deki GSM sektöründeki 3 şirketten ikisi olan Telsim Vodafone ile Avea ortak yatırım için görüşmelere başlıyor.

Abone ol

Avea Genel Müdürü Cüneyt Türktan, GSM altyapısında ortak yatırım yapmayı görüşmek üzere Vodafone Telsim ile görüşme kararı aldıklarını söyledi.

Türktan, 15 Şubat Perşembe günü, Avea ve Vodafone Telsim üst yönetiminin bu konuda ilk toplantıyı yapacaklarını açıkladı.

İspanya’nın Barselona kentinde ikinci kez düzenlenen 3GSM Kongresi’ne katılan Cüneyt Türktan, GSM operatörlerinin başta cepte 3’üncü nesil (3G) iletişim altyapısı olmak üzere her konuda ortak yatırım yapabileceğini belirterek, şöyle konuştu:

KULE YATIRIMI

Türkiye’de GSM operatörlerinin pek çok konuda ortak yatırım yapabilmeleri gerekiyor. Baz istasyonlarının takıldığı kuleler hatta binalar bile ortak kullanılabilir. Vodafone ile görüşmelerimiz bu çerçevede olacak. Olumlu bir sonuç alacağımıza inanıyorum" dedi.

TURKCELL’E DE GİDERİZ

Ortak yatırım yapma konusundaki girişimlerin hem Avea hem de Vodafone tarafından gelen istek doğrultusunda şekillendiğini söyleyen Cüneyt Türktan, "Turkcell’e bu konuda bir davette bulundunuz mu" şeklindeki soruyu şöyle yanıtladı: "Henüz böyle bir davet yapmadık. Önce sektördeki iki operatör bu konuda ortak hareket etme kararı alsın daha sonra Turkcell’e de gideriz. Bazı yatırımların ortak yapılması herkesin yararına olacak. Hem GSM operatörleri önemli bir yatırım tasarrugu sağlayacak, hem de bu tasarruf GSM abonelerinin ödemelerine indirim şeklinde yansıyacak."

Hürriyet