Uzan'ın avukatı Telsimin 10 milyar dolara satılma olanağının kaçırıldığını söyleyerek, ihalenin iptalini talep etti.
Abone olGenç Parti Genel Başkanı Cem Uzanın avukatı Şaylan Çığgın, Telsimin 10 milyar dolara satılma olanağının kaçırıldığını söyleyerek, ihalenin iptalini talep etti.
Çığgın, yazılı açıklamasında TMSF Başkanı Ahmet Ertürke yanıt verdi. Cem Uzanın İmar Bankası ile hiçbir hissedarlık ve yöneticilik ilişkisi bulunmadığını belirten Çığgın, "Hiç bir ilişkisi olmadığı bankanın borcundan sorumlu tutulmasına rağmen, kamunun sırtına yük binmemesi ve ailesinin iade-i itibarı adına borcun ödenmesi için her türlü çabayı göstermiştir ve halen de göstermeye devam etmektedir" dedi.
Bunu sağlamak üzere Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu ile onlarca toplantı yapıldığını ve 11 yazılı teklif sunulduğunu belirten Çığgın, bu tekliflere olumlu ya da olumsuz bir cevap verilmediğini, karşı bir teklif getirilmediğini kaydetti.
"DİĞER BANKA SAHİPLERİNE TANINAN OLANAK UZANA TANINMADI"
Çığgın, "Anlaşma imzalayan diğer banka sahiplerine her türlü peşinat ödemesi olmaksızın, uzun vade, indirim ve sair kolaylıklar tanınmış olmasına rağmen, banka sahibi olmayan ve ancak sonradan çıkartılan yasalar ile sorumlu tutulabilen Sayın Cem Uzana diğer banka patronları ile yapılan protokollerdeki şartların hiçbirisi sağlanmamış, eşitlik gösterilmemiştir" dedi. Çığgın, şöyle devam etti:
"TMSF Başkanı Ahmet Ertürk, tüm bu iyi niyetli ve sorunun çözümüne yönelik girişimlere rağmen, anlaşma yolunu seçmemiştir. Bu yolu seçmediği gibi, tamamen kendisinin yarattığı bir savaşın içinde olduğunu, zorluklarla tek başına mücadele ettiğini ileri sürerek kamuoyunu yanıltmaktadır. Oysa bu yol seçileceğine Sn. Cem Uzan tarafından Şubat 2005 tarihinde verilen son teklif kabul edilmiş olsaydı, Hazinenin kasasına çok büyük miktarda bir ödeme girmiş olacak ve geri kalan hazine alacağının kısa sürede tamamen tahsili için de önemli bir yol alınmış olacaktı."
TMSF tarafından atanan yöneticilerin başta Telsim olmak üzere diğer şirketleri hukuka aykırı biçimde ve suç teşkil edecek şekilde borçlandırdıklarını kaydenen Çığgın, Telsimin 3,5 milyar YTL zarar ettiğini anımsattı. Çığgın, "Eğer şirket bu derece kötü yönetilmeseydi ve 3 milyar dolara yakın zarar etmeseydi, gerçek değeri olan 9-10 milyar dolara kadar alıcı bulabilirdi" dedi. Cem Uzanın avukatı Çığgın şu önerilerde bulundu:
"Telsim şirketi bu derece kötü yönetilirken, TMSF tarafından yapılan ihaleye, şirketin yüzde 75ini oluşturan kontörlü hat abonelik sistemini çalıştıran şebeke (I.N. Platform/Intellegent Network Platform) dahil edilmemiştir. Edinilen bilgiye göre bu şebeke ihalesiz ve bedelsiz olarak kanuna ve hukuka aykırı şekilde devredilmeye çalışılmaktadır. Bu durumda ihalenin de kesin olarak iptal edilmesi gerektiği açıkça ortadadır. Bütün bu gerçeklerin yanı sıra, Sn. Cem Uzan, bu olayın başlangıcından beri olduğu gibi hala kamu alacağının tahsilini sağlamak için her türlü iyi niyetli çabayı göstermeye hazırdır."
Hürriyet