BIST 9.109
DOLAR 34,25
EURO 37,63
ALTIN 2.921,56
HABER /  EKONOMİ

Telsim Danıştayı bekliyor

Telsim'in Vodafone'a devir sözleşme taslağı görüşülmek üzere Danıştay Başkanlığı'na sundu.

Abone ol

Danıştay 1. Dairesi, Telsim'in İngiliz telekomünikasyon şirketi Vodafone'a devriyle ilgili İmtiyaz Sözleşmesi Taslağı ile ilgili düşüncesini İdari İşler Kurulu'nda görüşülmek üzere Danıştay Başkanlığı'na sundu.

Telekomünikasyon Kurumu, ''Telekomünikasyon Kurumu ile Vodafone
Telekomünikasyon Anonim Şirketi Arasında Akdedilen GSM-PAN Avrupa
Mobil Telefon Sisteminin Kurulması ve İşletilmesi ile İlgili Lisans Verilmesine İlişkin İmtiyaz Sözleşmesi Taslağı''nı, ''düşünce bildirmek'' üzere Danıştay'a göndermişti. 

Danıştay 1. Dairesi, söz konusu imtiyaz sözleşmesine ilişkin düşüncesini tamamladı. Daire, taslakta sadece düzenleme tekniği ve bazı hükümlere açıklık getirmek için bazı değişikliklerin yapılmasının uygun olacağını
bildirdi.

Danıştay 1. Dairesi düşüncesini, Danıştay Kanunu gereği, İdari İşler Kurulu'nda görüşülmek üzere Danıştay Başkanlığı'na sundu. Başkanlık, önümüzdeki günlerde İdari İşler Kurulu'nu toplantıya çağırarak, sözleşme taslağını ele alacak.

Taslak, İdari İşler Kurulu'ndan da geçtikten sonra Telekomünikasyon Kurumu ile Vodafone arasında İmtiyaz Sözleşmesi imzalanabilecek.

Anayasa'da yapılan değişikliğin ardından eskiden imtiyaz sözleşme taslağını inceleme yetkisine sahip olan Danıştay, artık sadece ''düşünce bildirme'' yetkisini kullanabiliyor.

TMSF tarafından 13 Aralık'ta 2 milyar 804 milyon dolar muhammen bedelle satışa çıkarılan Telsim'in ihalesinde, en yüksek teklif 4 milyar 550 milyon dolar ile Vodafone tarafından verilmişti.