BIST 9.299
DOLAR 38,00
EURO 41,13
ALTIN 3.670,71
17°İstanbul
HABER /  GÜNCEL

Telekulak YÖKe takıldı

Gazi Üniversitesi'ndeki telekulak davası YÖK'e takıldı. Tehdit davasında Rektör Yamaç suçsuz bulundu.

Abone ol

 Kurul, "Kiminle ne konuştuğunuzu sesli olarak biliyorum." diyerek öğretim üyelerini tehdit eden 

Yükseköğretim Kurulu (YÖK), öğretim üyelerinin konuşmalarını dinleyen Gazi Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kadri Yamaç hakkında soruşturmaya gerek olmadığına karar verdi. Yamaç'ın kullandığı, "Hangi hocanın hangi reislerle, hangi saatlerde nerede hangi görüşmeleri yaptığını sesli olarak biliyorum." ifadelerinin duyumdan ibaret olduğunu savunan YÖK, bu bilgilerin MİT'ten gelmediğini kaydetti.

Kararda şu ifadelere yer verildi: "Rektör Yamaç konuşmasında mealen 'kimi öğrencilerin bazı öğretim elemanlarınca yönlendirildiği şeklinde duyumlar aldığını ve bu konuda öğretim elemanlarının daha dikkatli olması gerektiğini, bu tür duyumlarla karşılaşılırsa gereğinin yapılacağını belirtmiştir."

Mağdur durumdaki öğretim üyeleri ise bu karara tepki gösterdi. Rektör'ün sözleriyle ilgili konuşma kaydını kurula göndereceğini belirten Prof. Dr. Haluk Tokuçoğlu, "YÖK, üstünkörü bir şekilde olayı kapatıyor." dedi.

Advertisement
Close menu