BIST 9.976
DOLAR 34,06
EURO 38,05
ALTIN 2.833,33
HABER /  GÜNCEL

Telekulak skandalının kilit tanığı ölü bulundu

İngiltere'de giderek büyüyen telekulak skandalının kilit tanıklarından, kapatılan News of the World gazetesinin eski muhabiri Sean Hoare ölü bulundu.

Abone ol

İngiltere'de giderek büyüyen telekulak skandalının kilit tanıklarından, kapatılan News of the World gazetesinin eski muhabiri Sean Hoare ölü bulundu.

Polis, Sean Hoare'nin ölüm nedeninin henüz belirlenemediğini, ancak olayın şüpheli bir ölüm olarak görülmediğini söylüyor.

Hoare, önce New York Times'a ardından da BBC'ye yasadışı telefon dinleme uygulamalarının gazetede çok yaygın olduğunu ve eski genel yayın yönetmeni Andy Coulson'ın çalışanları şöhretli isimlerin telefonlarını dinlemeye teşvik ettiğini söylemişti.

Andy Coulson, skandalın kilit isimlerinden.

Gazeteden ayrıldıktan sonra Başbakan David Cameron'ın danışmanlığı görevine getirilmiş, ancak daha sonra istifa etmek zorunda kalmıştı.

Cameron da hem Coulson'ı işe aldığı için hem de Murdoch grubunun yöneticileriyle yakın ilişkileri nedeniyle yoğun eleştiri altında.

Coulson, telefon dinleme talimatı verdiği iddialarını reddediyor.

Hoare ise, Coulson'un bu savunmasını ''tamamen bir yalan'' olarak nitelemişti.

Sun'ın sayfasına korsan saldırısı

Öte yandan, Murdoch'un sahibi olduğu Sun gazetesinin internet sitesi dün gece internet korsanlarının saldırısına uğradı.

Kendilerine Lulz Security adını veren grubun üstlendiği saldırıda, sayfaya girenler sahte bir Sun logosu altında manşetten yer alan Rupert Murdoch evinin bahçesinde ölü bulunduğu haberinin yer aldığı sayfaya yönlendiriliyor.

Sun gazetesi, korsanlık olayıyla ilgili sorulara gelişmeden haberdar olduğunu açıklamakla yetindi.