BIST 9.109
DOLAR 34,24
EURO 37,63
ALTIN 2.921,56
HABER /  POLİTİKA

Tekinden AKPye istifa yanıtı!

Gürsel Tekin "ispatlayın istifa ederim" dedi. Babuşçu "işte belge buyur et" dedi. Tekin "acınacak haldeler, belge benim elimde" diye yanıt verdi.

Abone ol

'Derelerin islahını kim engelledi?' sorusu olay çıkardı. İlk önce İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Topbaş selin ardından yaptığı ilk açıklamada suçu CHP'nin üzerine atmıştı. "CHP derelerin ıslah edilmesini engellemek için CHP dava açtı" demişti. CHP İl Başkanı Gürsel Tekin de ''Eğer dava varsa CHP İstanbul İl Başkanı olarak istifa etmeye hazırım" diye yanıt vermişti.

Bu polemik devam ediyor. AK Parti İstanbul İl Başkanı Aziz Babuşçu "Boğluca Deresi'ndeki imarının iptali için Mahkemeye başvuranlardan ikisi CHP'li. Sayın Tekin sözünün eri misin, dürüst müsün göreceğiz?" diyerek onu istifaya çağırdı.

Tekin'in cevabı gecikmedi: "Ne belgesini açıkladı. Belge benim elimde. Senin kendi müdürün açmış davayı Sayın Topbaş" dedi.

Tekin şunları söyledi:

"Namuslu bir bürokratın feryadı var. Bakın İstanbul’un derelerini toprak dökümleriyle yaptılar. Bütün bölgeleri havadan izliyorum diyen bir ismi görevden aldılar.

Yaklaşık 40 kişi ölmüş hiçbir şey yapmıyorlar. Dönüp CHP İstanbul İl Başkanı gereğini yapsın diyorlar.

NE BELGESİ AÇIKLADI, BELGE BENİM ELİMDE!

Ne belgesini açıkladı. Belge benim elimde. O dönemde belediye geçici ruhsat vermiş. Kaldı ki bu belediye ruhsat vermişse Büyükşehir onayı olmadan verme şansı yok. Vermişse de cezasını ödesin.

Siz 16 yıldır İstanbul’u yöneteceksiniz, sonra da şu şöyle oldu da bu böyle oldu da.. Acınacak bir durum.. İftira diyorlar, ne iftira?

Bir kamuoyu görevi yapmayacak mıyız? Suskun mu duracağız? Ayın 7’si 8’si CHP’de ses yok.. Basın mensubu arkadaşımıza “Bugün acı günümüzdür” deyip yanıt vermiyorum. Ayın 9’unda ortada belediye başkanı yok açıklama yapıyoruz. Sonra belediye başkanı çıkıp konuşuyor ilk sözü CHP..

BELGELER BAKANA SUNULMUŞ

Yazıklar olsun biz de saatlerce dinledik acaba ne belgesi açıklayacak diye. Sayın Başkan’ı ve bizi izleyenlere birkaç şey söylemek istiyorum.

1- Namuslu bir bürokrat belgeleri Bakan’a kadar sunmuş.
2- İSKİ Genel Müdürü diyor ki ben 67 tane plan iptal etme davası açtım. Kime açıyor? Topbaş’a.. Senin kendi müdürün açmış davayı Sayın Topbaş. Bırak CHP’nin açtığı davayı. Siz kendi genel müdürünüzün açtığı davaları ne yaptınız?

İSTİFA YANITI

Eğer bu sorunlar çözülecekse ben istifa edeyim. Bir tek iftira söylesinler. İftirayı kendileri attılar. Kamer TIR parkı kimin? Buraya nasıl ruhsat verdiniz?

Benim söylemiş olduğum dere yataklarının tamamına gitsinler, bunların çalışması devam ediyor mu etmiyor mu?

3. köprüyü açıkladık. Sayın Topbaş onayladı, Başbakan başka şey söyledi, Bakan başka şey söyledi. Ayıptır. Kendilerinin tastiklediği haritayı göstereceğim.