BIST 10.343
DOLAR 32,67
EURO 35,11
ALTIN 2.444,34
HABER /  POLİTİKA

Tekin İstanbula aday

Gürsel Tekin İstanbul İl Başkanlığı’na adaylığını açıkladı..

Abone ol

CHP İstanbul İl Başkanı Gürsel Tekin; 26 Ocak Cumartesi günü yapılacak CHP İstanbul 32. Olağan İl Kongresi’nde il başkanlığına aday olduğunu açıkladı. Tekin; 32 ilçe başkanının verdiği ortak imzayla aday oldu.

Önümüzdeki Cumartesi günü yapılacak 32. Olağan İstanbul İl Kongresi’ne ilişkin CHP İstanbul İl Başkanlığı’nda yapılan basın toplantısında; Maltepe İlçe Başkanı Atagün Duygulu “32 ilçe başkanı olarak ortak adayımız Gürsel Tekin” dedi. 32 ilçe başkanının ortak imzasıyla adaylığını açıklayan Gürsel Tekin, duygulu anlar yaşadığını belirterek; “Bizimle birlikte parti içinde kavgalar bitecek, partililerimiz enerjilerini rakiplerine yöneltecek” dedi.

CHP Genel Sekreter Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Mehmet Sevigen, MYK Üyesi ve İstanbul Milletvekili Mehmet Ali Özpolat ile CHP İstanbul İl Sekreteri Battal İlgezdi’nin katıldığı toplantıda; CHP Maltepe İlçe Başkanı Atagün Duygulu, İstanbul’daki 32 ilçe başkanı olarak Gürsel Tekin adında ortak uzlaşmaya varıldığını açıkladı.

CHP İstanbul İl Yönetim Kurulu Üyeleri ile 32 CHP İlçe Başkanı’nın da hazır bulunduğu toplantıda; başkanlar adına açıklama yapan Maltepe İlçe Başkanı Atagün Duygulu, “32 ilçe başkanının ortak adayı Gürsel Tekin’dir” dedi. Atagün Duygulu, alkışlarla karşılanan açıklamanın ardından Gürsel Tekin’in adaylığı için imza veren 573 il delegesinin listesini Gürsel Tekin’e sundu.

32 ilçe başkanı tarafından ortak aday gösterilmesinin ardından kürsüye çıkarak bir konuşma yapan CHP İstanbul İl Başkanı Gürsel Tekin, duygulu anlar yaşadığını belirterek aday gösterilmekten mutluluk duyduğunu ifade etti. Kendisini aday gösteren ilçe başkanına ve tüm delegelere teşekkür eden Gürsel Tekin, yeni süreçte parti içi kavgaların biteceğini söyledi.

Bir aylık sürede ilçe kongrelerini tamamladıklarını belirten Tekin, “Bu kongrelerin hiçbirinde kavga ve şiddet yaşanmadı. CHP İstanbul’da bundan sonra da kavga olmayacak. Enerjimizi kendi içimize yönelik değil, rakiplerimiz üzerine yoğunlaştıracağız” dedi.

“Kuşatmayı İstanbul’dan yaracağız”

Adaylık açıklamasının ardından basın mensuplarının sorunlarını yanıtlayan Gürsel Tekin; 579 delegenin oy kullanacağı İstanbul İl Kongresi’nin, “Beyaz bir kongre” olacağını söyledi. Sorular üzerine; İstanbul’un sorunlarının çözülmesi için kentin tek merkezden yönetilmesi gerektiğini belirten Tekin şunları söyledi: “İstanbul’u kimin yönettiği belli değil. Başbakan Ankara’da ama elini İstanbul’un üzerinden çekmiyor. Bu da İstanbul’da yetki karmaşası yaratıyor. İstanbul’un sorunları bu yüzden büyüyor. İstanbul yağmalanmış durumda. Su havzalarına verilen imar izinleri, yıllardır çözülemeyen trafik sorunlarına dur deme vakti geldi. Biz CHP olarak İstanbul’da yapılan yanlışlıkları halka anlatacağız. Projelerimizi ortaya koyacağız. Böylece önce İstanbul’da kuşatmayı yaracağız ve iktidara yürüyeceğiz.”