BIST 9.109
DOLAR 34,24
EURO 37,63
ALTIN 2.921,56
HABER /  GÜNCEL

Tekel işçilerine destek yasaklandı!

TEKEL işçileri eylem kararı aldı; ancak Ankara Valiliği çok sert bir açıklama yaptı. İşte valiliğin açıklaması;

Abone ol

Ankara Valiliği'nden, 6 konfederasyonun katılımıyla bugün yapılacak iş bırakma eylemi için 'kanun dışı' açıklaması geldi. Kamuda çalışan işçi ve memurların eyleme katılması durumunda yasal işlme yapılacağı belirtilirken ilk fire de verildi.

Türkiye'de 6 konfederasyonun katılımıyla bugün saat 08.00 ile 17.00 arasında bir günlük iş bırakma eylemi yapılacak.

TEKEL işçilerine destek amaçlı eylemle ilgili, Ankara Valiliği'nden bir açıkalma geldi: Kanun dışı...

Valilik, kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan işçi ve memurlara yönelik uyarı yazısında, eylemin grev ve lokavt kanununa aykırılığı vurgulandı, siyasi amaçlı dayanışma grevinin kanun dışı olduğu belirtildi. Uyarıda, devlet memurları kanununda da eylemin yasak olduğu belirtilirken, etik davranış ilkelerine de aykırılık vurgusu yapıldı.

Valilik, kamuda çalışan personele yönelik, "Kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan memur ve işçilerin kanunsuz eylemlere katılmaları halinde, bağlı oldukları kurumlarca idari işlem yapılacaktır. Adli yönden de valilikçe suç duyurusunda bulunalacaktır. Gereken kanuni işlemlerin yapılacağı hususu kamuoyuna duyurulur" uyarısında bulundu.

İLK FİRE MEMUR-SEN

Öte yandan yarın saat 08.00 ile 17.00 saatleri arasındaki iş bırakma eylemiyle ilgili olarak ilk fire de geldi. 6 konfederasyonun kararıyla çıkılan yolda, Memur-Sen eyleme katılamayacağını açıkladı. Genel Başkan Ahmet Gündoğdu 'iş bırakmaya gerek duymuyorum ama TEKEL işçilerine desteğimiz sürüyor" dedi.

Eylemin özellikle sağlık ve ulaşımda kendini göstermesi, tren seferlerinde aksamalar yaşanması öngörülüyor.