BIST 9.777
DOLAR 34,16
EURO 38,17
ALTIN 2.920,22
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

TEKEL binaları üretim alanı olacak

Batman Valisi Ahmet Turhan, iş adamlarıyla beraber TEKEL depolarını gezdi.

Abone ol

TEKEL'in özelleştirilmesinin ardından taşınmaz mallarının Maliye'ye devredilmesi ile beraber buraların üretim alanına dönüşmesi için yoğun çaba sarf eden Batman Valisi Ahmet Turhan, iş adamlarıyla beraber TEKEL depolarını gezdi.

Kullanılmayan depoların özellikle tekstil atölyeleri için uygun olduğunu ifade eden Vali Turhan, yatırımcılarla beraber depoları gezerek incelemelerde bulundu.

5 ayrı tekstil firmasının yetkilileri ile depoları tek tek gezen Vali Turhan, istihdama yönelik iş yapmak isteyenler için TEKEL binalarının ve depolarının hazır olduğunu belirtti.

TEKEL binalarını alan ve üretimini burada sürdürecek olan firma yetkililerinden bir çok konuda taahhüt alan Vali Turhan, istihdam, üretim, çalışanların hakları, çevreye duyarlılık, çevre güvenliği gibi bir çok konuda ciddiyet beklediklerini belirtti.

Depoları gezerek burada yatırım yapabileceklerini ifade eden iş adamları da kısa sürede gerekli onarım ve tadilat ile kısa sürede faaliyete başlayacaklarını belirttiler. TEKEL'de yatırım yapacak 5 firma ayrı ayrı 'kot atölyesi, yıkama, keten, penye, kumaş, ev tekstil' gibi ürünleri imal edip piyasaya sürecekler.

Batmanda üretim yapmak isteyenler için Valilik olarak her türlü desteğe hazır olduklarını belirten Vali Ahmet Turhan, TEKEL'in kullanılmayan ve boş durumdaki depoların üretici firmalara devredilmesi ile beraber Batman'ın gelecekte Türkiye'nin tekstil merkezi olacağını belirtti. "İş yapmak isteyenlere büyük fırsat tanıyoruz" diyen Vali Turhan "Batman'ın eğitimle birlikte en önemli sorunlarından biri işsizliktir.

Bunu önlemek veya en aza indirmek için yeni istihdam alanları olması gerekiyor. Ekonomik gelişim ve halkın refah düzeyinin artması işsiz sayısının azalması ile mümkündür. Bu nedenle TEKEL arsası ve binasının
Batman'ın hatta bölgenin tekstil merkezi haline getireceğiz. İstanbul başta olmak üzere İzmir, Bursa ve diğer büyük kentlerde faaliyet gösteren tekstil firmalarını Batman'a davet ettik.

Sağolsunlar kendileri buraya gelerek depoları yerinde gördüler. Burada kurulacak tekstil atölyeleri ile en az 4 bin gencimiz istihdam edilecek. Bölgemizde bildiğiniz gibi, yatırımcılara teşvik imkanları var ve işçilik diğer kentlere göre daha ucuz. Durum böyle olunca tekstil firmalarının tercihi de Batman oluyor.

Bunu iyi değerlendirmek gerek. böylelikle bir çok tekstil firması da Batman'a yönlendirilmiş olacak. Batman da kurulacak tekstil firmalarında üretilecek mallar batı illerinde pazar bulacağı gibi yurt dışına da ihraç edilebilecek" dedi.