BIST 9.930
DOLAR 35,41
EURO 36,36
ALTIN 3.053,45

Tedavi mi işkence mi belli değil!

Tedavi mi işkence mi belli değil!

Tarih boyunca tıp hastalıklara tedavi yöntemleri bulmaya çalıştı. hatta antik çağlarda ve orta çağda bile çok ileri tedavi yöntemleri uygulandı.bugünün toplumu geçmişe oranla daha sofistike yöntemleri tercih ediyor ama hala eski zamanlardakine benzer çok ilginç tedavi yöntemleri uygulanmaya devam...

Tedavi mi işkence mi belli değil!

Tarih boyunca tıp hastalıklara tedavi yöntemleri bulmaya çalıştı. Hatta Antik çağlarda ve Orta çağda bile çok ileri tedavi yöntemleri uygulandı.Bugünün toplumu geçmişe oranla daha sofistike yöntemleri tercih ediyor ama hala eski zamanlardakine benzer çok ilginç tedavi yöntemleri uygulanmaya devam ediyor. İşte bunlardan bazıları...


1-Şırıngalar
Bu yöntem bir sıvıyı bir silindir ya da tüpün içine koyarak uygulanıyor ve bağırsaklarda şişkinliğe yol açıyor, çünkü toksinlerin vücuttan dışarı atılmasını sağlıyor. Bu yöntem ilacın kana karışmasını hızlandırıyor ve çabuk bir rahatlama sağlıyor.

Tedavi mi işkence mi belli değil!

2-Kan alma
Eski zamanlarda, vücuttan bir miktar kanın alınmasının hastalıkları önleyici ve tedavi edici bir yöntem olduğuna inanılıyordu. Mesala, birinin yüksek tansiyonu varsa, bu yöntemle tedavi ediliyordu. Ateş, baş ağrısı gibi şikayetleri olan hastalar da kan alınarak tedavi ediliyordu. Ve ilginç bir şekilde bu yöntem oldukça etkiliydi.

Tedavi mi işkence mi belli değil!

3-Büyü
Antik çağlarda pagan inancına sahip insanların hastalıkları tedavi edecek güçleri olduğuna inanılıyordu. Hastalar pagan inancına sahip insanlara götürülüyor ve bir kayanın üstüne yatırılarak vücudunda yaşayan hastalık bu büyücü tarafından yok ediliyordu. Ayrıca tedavi sırasında hastaların günah çıkarmaları isteniyor böylece tedavi sürecinin hızlanacağına inanılıyordu.

Tedavi mi işkence mi belli değil!

4-İksirler
İksirler, eski zamanlarda kullanılan bir tür narkoz yöntemiydi. Ameliyatlar sırasında bunları içen hasta uyuyor böylece acı çekmesi önleniyordu. Ama bu iksirler mükemmel oranda karıştırılmazsa ve uygun dozda verilmezse, hastaların ölümüne yol açabiliyordu.