BIST 9.577
DOLAR 34,01
EURO 37,87
ALTIN 2.824,20
HABER /  GÜNCEL

Tecavüz sanığından çıldırtan savunma!

Samsun'da 16 yaşındaki S.U. ile yoldan geçen otomobile otostop yapan 33 yaşındaki K.Ö. adlı kadına tecavüz ettiği ileri sürülen sanıklardan çıldırtan savunma geldi

Abone ol

Samsun'da 16 yaşındaki S.U. ile yoldan geçen otomobile otostop yapan 33 yaşındaki K.Ö. adlı kadına tecavüz ettiği ileri sürülen sanıklardan çıldırtan savunma geldi

Samsun'da 2009 yılı Temmuz ayında evli olan K.Ö., erkek akrabası S.U. ile merkeze bağlı Kestane Pınar Köyü'ne amcalarını ziyarete gitti. Köyden dönen K.Ö. ve akrabası yoldan geçen bir otomobili otostop yaparak durdurdu.

Araçta bulunan 32 yaşındaki Hasan K. ile Yalçın K., 22 yaşındaki Tolga T. ve o tarihte 17 yaşında olan Ö.K. durdu. Araçta bulunanlar, S.U. ile K.Ö.'yü gidecekleri yere götüreceklerini belirterek otomobile aldı.

Bir süre sonra otomobil yolda dururken, S.U.'yu döverek aaraçtan atan sanıklar, genç kadını ormanlık alana götürerek iddiaya göre tecavüz etti. 4 kişi daha sonra cep telefonunu aldıkları kadını kent merkezine götürüp bir sokakta bırakarak kaçtı. K.Ö.'nin şikayeti üzerine harakete geçen polis, 4 kişiyi kısa sürede yakaladı.

"HEPİMİZLE AYRI AYRI İLİŞKİYE GİRDİ"

Bu kişiler sevk edildikleri nöbetçi mahkemede tutuklandı. 2'nci Ağır Ceza Mahkemesi'nde 'Hürriyeti tahdit, tecavüz ve gasp' suçlarından haklarında 40'ar yıla kadar hapis cezası istenen sanıklar K.Ö. ile para karşılığı ilişkiye girdiklerini ileri sürdü.

Sanıklardan Hakan K., "Kendi rızasıyla arabaya bindi. Yalçın kendisine 50 TL verdi. Hepimizle ayrı ilişkiye girdi. Suçlamaları kabul etmiyorum" dedi. Yalçın K., de benzer ifade verdi.

"BÖYLE TECAVÜZ MÜ OLUR?"

Tolga T. ise, K.Ö. ile en son kendisinin cinsel ilişkiye girmek istediği belirterek, "Kendisine tecavüz edildiğini söylüyor. Oysa biz ilişkiye girerken kendisi üstteydi. Böyle tecavüz mü olur" diye konuştu. Ö.K. da arkadaşlarının ifadelerine katılarak tahliyelerini istedi.

"DÖVEREK ARABAYA ALDILAR"

Duruşmada dinlenen K.Ö. ise, kent merkezine gelmek için yoldan geçen otomobile akrabası S.U.'nun el kaldırdığını söyleyerek, "Yolda giderken S.'ı döverek arabadan attılar. Ben de inmek istedim. Ama engellediler.

"ORMANLIK ALANA GÖTÜRDÜLER"

Beni ormanlık alana götürdüler. Direnmeme rağmen bana tecavüz ettiler. 'Birine söylersen seni öldürürüz' diyerek tehdit ettiler. Tolga, beni tabancayla tehdit ederek ilişkiye girdi" dedi.

AVUKATA TEHDİT

Duruşmada sanık avukatları müvekkillerinin tahliyelerini talep edince K.Ö.'nün eşi 35 yaşındaki A.Ö., avukat Suat Uzun'a "Seninle dışarıda görüşürüz" diyerek tehdit etti.

Karşılıklı tartışmanın ardından mahkeme heyeti sanıkların tahliye istemlerini kabul etmeyerek duruşmayı erteledi.

Adliye Sarayı çıkışında A.Ö. ve yakınları, sanık yakınları ile tatışmaya girdi. Tartışma, kısa sürede kavga döndü. Adliye dışına taşan kavgada her iki tarafıda polisler ayırdı.

 MİNİK BEBEK BAKICININ DAYAĞI İLE Mİ ÖLDÜ?

HABERİ DİĞER SAYFADA TIKLAYIN

[PAGE]


Antalya'da 'Banyoda kaydı, düştü' denilerek hastaneye getirilen 2 yaşındaki kız çocuğu, beş gün yoğun bakımda kaldıktan sonra öldü. Vücudunda morluklar bulunan çocuğun bakıcısı tarafından dövüldüğü iddia edildi.

Antalya'da ''Banyoda kaydı, düştü'' denilerek bakıcısı tarafından hastaneye getirilen 2 yaşındaki kız çocuğu, beş gün yoğun bakımda kaldıktan sonra hayatını kaybetti. Çocuğun babası, vücudunda ve kafasında morluklar bulunan kızının bakıcısı tarafından darbedilerek öldürüldüğünü öne sürdü.

AA muhabirinin edindiği bilgiye göre, Hatay'da yaşayan Sedat Gümüş (29) ve Özlem Turunç (27), yaklaşık 15 ay önce anlaşmalı olarak boşandı. Haftada bir gün iki yaşındaki kızı İremsu Gümüş'ü gören Sedat Gümüş, 45 gün önce kızını annesinden alarak Antalya'ya yerleşti.

Antalya Yaş Sebze ve Meyve Hali'nde işçi sorumlusu olarak çalışmaya başlayan Sedat Gümüş, 2 yaşındaki kızını ise Manavgat ilçesi Evrenseki beldesinde yaşayan ve eski işçisinin eşi olan H.S'ye bıraktı. Haftalık izinlerinde kızını görmeye gittiğini anlatan Baba Gümüş, H.S'ye kızına bakması karşılığında haftada 250 lira verdiğini söyledi. H.S'nin de 2 yaşında bir kızı olduğunu kaydeden baba Gümüş, ''13 Mart'ta kızımı alarak gezdik, eğlendik. Kızımı bakıcıya tekrar bıraktım. Bir gün sonra Manavgat Devlet Hastanesinden aradılar ve kızımın yoğun bakımda olduğunu söylediler. Hastaneye gittiğimde bakıcı H.S. önce banyoda kayıp düştüğünü, ardından da merdivenden düştüğünü söyledi. Doktorlar ise çocuğun kafasında ve vücudunda morluk olduğunu ifade etti'' dedi.

KIZIMA BUNU YAPANLAR ALLAHINDAN BULSUN

Kızının Manavgat Devlet Hastanesinde beş gün yoğun bakımda yaşam mücadelesi verdiğini belirten Baba Gümüş, ''Kızım beş günün ardından hayatını kaybetti. Güzel kızımı hangi vicdanla dövdüler, ona nasıl kıydılar'' diye konuştu.

Baba Gümüş, bakıcı H.S. ve eşi hakkında suç duyurusunda bulunduğunu bildirdi.

NASIL KIYDILAR KIZIMA

Adli Tıp Morgu önünde uzun süre gözyaşı döken anne Özlem Turunç ise, ''Kızıma kim kıydıysa cezasını bulsun. O benim bir tanemdi, canımdı'' dedi.

Otopsisi yapılan cesedi kucağına alarak cenaze aracına koyan baba Gümüş, morg önünde uzun süre gözyaşı döktü. Minik İremsu'nun Hatay'da toprağa verileceği belirtildi.

Öte yandan konuyla ilgili soruşturma başlatan Evrenseki İlçe Jandarma Komutanlığı ekipleri, bakıcı H.S'yi gözaltına aldı. Savcılık tarafından ''taksirle ölüme sebebiyet vermek'' suçlamasıyla tutuklanma istemiyle mahkemeye sevk edilen bakıcı H.S. tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı. Adli Tıp Kurumundan gelecek otopsi sonucuna göre bakıcının tutuklanabileceği belirtildi.

 MESAJLA TACİZE 7 BIÇAK DARBESİ

HABERİ DİĞER SAYFADA TIKLAYIN

[PAGE]

Adana'da bir kişi, annesine mesaj gönderen kişiyi 7 yerinden bıçaklayarak öldürdü. Zanlı ve 2 arkadaşı gözaltına alınırken, öldürülen Mehmet Kara toprağa verildi

Adana'da bir kişi annesine mesaj gönderen kişiye, annesinin telefonundan mesaj atıp buluştuktan sonra 7 yerinden bıçaklayarak öldürdüğü iddiasıyla gözaltına alındı.Olay merkez Seyhan İlçesi Fatih Mahallesi Kanal Nokta mevkiinde meydana geldi. İddiaya göre, Adana Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne bağlı Seyhan Uygulama Hastanesi'nin yemekhanesinde çalışan Mehmet Kara (35), kendisi gibi yemekhanede çalışan Hülya C'ye aşk mesajı attı. Ancak Mehmet Kara'nın attığı mesajı Hülya C'nin yerine oğlu lise öğrencisi Davut Ali C. (18) okudu.

Bunun üzerine sinirlenen Davut Ali C. annesinin mesajından Mehmet Kara'ya "Fatih Sultan Mehmet Parkı'nda buluşalım" diye mesaj gönderdi. Bunun üzerine evde 10 yaşındaki oğluna ders çalıştıran Kara dersi bırakarak buluşma yerine gitti. Parkta Davut Ali C. ile arkadaşları C. B. (17) ve İ.B'yi (17) gören Kara kaçmaya başladı. Arkadaşlarıyla birlikte Davut Ali C. de kovaladı. Yaklaşık 1 kilometrelik bir kovalamacının ardından Davut Ali C. Kara'yı yakalayarak kalbinden ve vücudunun değişik yerlerinden bıçaklayarak arkadaşlarıyla birlikte kaçtı. Hastaneye kaldırılan ancak kurtarılamayan Kara dün toprağa verildi. Olaydan sonra Adana Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü'ne bağlı Cinayet Büro Amirliği ekipleri Davut Ali C. ve arkadaşlarını yakaladı.

GENÇ KIZ TRAFİK CANAVARINA YENİLDİ

HABERİ DİĞER SAYFADA TIKLAYIN..

[PAGE]

İzmir'de, arkadaşlarının yanından ayrılıp evine gitmek için yolun karşısına geçmeye çalışırken otomobilin çarpması sonucu ağır yaralanan ve kurtarılamayarak hayatını kaybeden üniversite öğrencisi, dün memleketi Adana'da toprağa verildi.

Dokuz Eylül Üniversitesi Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Bölümü öğrencisi Seren Erginkara (22), Alsancak'ta arkadaşlarının yanından ayrılıp evine gitmek için yola çıktı. Geçen Cuma günü saat 22.30 sıralarında meydana gelen olayda, cadde üzerinde belediye otobüsünden indikten sonra yolun karşısına geçmeye çalışan Seren, bu sırada, Telekom'da çalışan 46 yaşındaki Menderes Ö. yönetimindeki 35 UP 794 plakalı otomobilin altında kaldı. Ağır yaralı olarak Dokuz Eylül Üniversitesi Hastanesi'ne kaldırılan Sezen Erginkara, doktorların çabalarına rağmen kurtarılamayarak dün hayatını kaybetti.

AİLESİ ŞOKTA

Seren Erginkara'nın acı haberini alan, üniversite eğitimi için yanında olan Ege Üniversitesi Okul Öncesi Öğretmenliği bölümü öğrencisi kardeşi Sezen Erginkara ile Adana'daki ailesi büyük üzüntü yaşadı. Seren Erginkara'nın cenazesi memleketi Adana'ya getirildikten sonra dün toprağa verildi. Anne Serpil Erginkaya ve çocukları cenazenin toprağa verilmesi sırasında gözyaşlarına boğuldu.

Kazanın ardından gözaltına alınan sürücü Menderes Ö., işlemlerin ardından sevk edildiği nöbetçi mahkeme tarafından tutuklandı.

KUŞ GRİBİ HORTLADI VE CAN ALDI

HABERİ DİĞER SAYFADA TIKLAYIN..

[PAGE]

Muğla'nın Milas ilçesinde kuş gribi hastalığı şüphesiyle bir kişi yaşamını yitirdi. Aynı gün hastanın 22 yaşındaki kızı da benzer belirtilerle apar topar tedaviye alındı.

Milas'a bağlı Selimiye beldesinde yaşayan İlyas Y, ani başlayan yüksek ateş, burun tıkanıklığı ve akıntısı, eklem ve kas ağrısı, şiddetli yorgunluk, solunum güçlüğü belirtilerinin ardından aniden yaşamını yitirdi.

İlyas Y'nin yaşadığı beldede defnedilmesinin ardından, aynı gün akşam saatlerinde Begüm Y. (22) adlı kızı da babasında görülen belirtilerle hastalandı. Ailenin çağırdığı ambulansla 75. Yıl Milas Devlet Hastanesi acil servisine kaldırılan genç kıza ilk müdahale burada yapıldı. Akciğer röntgeni çekilen genç kızın, durumunun ağır olduğu belirlenince hemen harekete geçilerek İzmir 9 Eylül Üniversitesi Hastanesi'ne sevki sağlandı. Tedavi altına alınan Begüm Y.'nin durumunun iyiye gittiği öğrenildi.

Hastalığın henüz net teşhis edilememesi nedeniyle Sağlık Bakanlığı'na bilgi veren devlet hastanesi yetkilileri, acil servisi ve bazı servislerin tahliyesini sağladı. Acil bölümüne, önemli durumlar dışında hasta kabul edilmedi. 75. Yıl Milas Devlet Hastanesi Başhekimi Opr. Dr. Ziyanur Başer ve Toplum Sağlığı Merkezi Başkanı Doktor Duygu Sarı da hastaneye gelerek kriz koordinasyonunu sağladı.

Hastaya müdahale eden Göğüs Hastalıkları Uzmanı Doktor Turcen Konya Dönmez; "Bakanlığımız, hastane ve Toplum Sağlığı Merkezi gerekenleri yaptı. Hasta şu anda ambulansla hastaneye sevk ediliyor. Aynı aileden iki kişi de benzer belirtiler taşıyordu. Grip semptomlarından şüpheleniyoruz." diye konuştu.

Toplum Sağlığı Merkezi ve 75. Yıl Milas Devlet Hastanesi doktorlarından oluşan ekibin hasta ailesinde gece saatlerinde yaptığı incelemede de herhangi bir olumsuz duruma rastlanmadığı öğrenildi

KUMA İSTEYEN BABAYA İNFAZ

HABERİ DİĞER SAYFADA TIKLAYIN..

[PAGE]

ANTALYA'nın Kumluca İlçesi'ne bağlı Altınyayla Köyü'nde oturan evli ve iki çocuk babası su tesisatçısı Ali Özer, 3 yıl önce A.S. adlı bir kadınla aşk yaşamaya başladı. Üç gün önce de ailesine, birlikte olduğu kadını eve getirmek istediğini söyledi. Bunun üzerine Ali Özer ile oğulları Ufuk (22) ve Bayramarasında çıkan tartışma kısa sürede büyüdü.

SEVGİLİSİ JANDARMAYA GİTTİ
Annesinin üzerine kuma getirilmek istenmesini kabullenemeyen Ufuk Özer, av tüfeği ile babasına bir el ateş etti. Kanlar içinde kalan Ali Özer olay yerinde can verdi. Cinayetin ardından Ufuk Özer, ağabeyi ve annesiyle birlikte cesedi battaniyeye sarıp, hava kararınca evin yakınındaki ormanlık alana attı. A.S., 3 gün boyunca sevgilisinden haber alamayınca jandarmaya başvurdu. Jandarma çelişkili ifade veren aile üyelerini gözaltına aldı. Yapılan çapraz sorguda Ufuk Özer cinayeti itiraf etti.

KAZA SONRASI ARACI ÇEKİLDİ DİYE CANINA KIYDI

HABERİ DİĞER SAYFADA TIKLAYIN..

[PAGE]

İstanbul Fatih'te alkollü vaziyette direksiyon başına geçen ve kaza yapan emekli polis memuru Gürcan Oğuz (51), aracı trafik ekipleri tarafından otoparka çekilince, cinnet getirip beylik silahıyla yaşamına son verdi.

Zeytinburnu Sahil Yolu'ndan Topkapı istikametine giden 34 TF 311 plakalı Toyota marka aracıyla aldığı alkole rağmen direksiyon başına geçen 51 yaşındaki Gürcan Oğuz, Onuncu Yıl Caddesi Mevlanakapı trafik ışıklarında önündeki otomobile çarptı. Maddi hasarlı kaza sonrası Oğuz'un çarptığı aracın sürücüsü trafik polisi çağırdı. Polisin olay yerine gelmesinin ardından yapılan alkol testinde Gürcan Oğuz'un 3.08 promil alkollü olduğu belirlendi.

Önden hasarlı olan otomobil çekiciyle Yeddiemin Kahraman Otoparkı'na çekildi. Saat 23.30 sıralarındaki olayda ceza yazılan ve polis otosuyla otoparka gelen Gürcan Oğuz aşağı iner inmez, "Ben mahvoldum" diyerek belinden çıkardığı tabancasını kafasına dayadı. Herkesin şaşkın bakışları arasında Oğuz tetiği çekti. Gürcan Oğuz kanlar içinde yere yığılırken, otoparka ambulans istendi. Kafasından ağır yaralanan Oğuz ambulansa konularak İstanbul Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'ne kaldırıldı.

Hastanede yapılan tüm müdahalelere rağmen Gürcan Oğuz hayatını kaybetti. Gürcan Oğuz'un hayatını kaybetmesinin ardından soruşturma açıldı. Yaptığı maddi hasarlı kaza sonrası Oğuz'un intihar etmesine bir anlam veremeyen polisin çok yönlü soruşturması sürüyor. 

ALACAK MESELESİ CANINDAN ETTİ

HABERİ DİĞER SAYFADA TIKLAYIN..

[PAGE]

Alacak meselesi nedeniyle çıktığı iddia edilen kavga sonrasında 1 kişi kalbinden bıçaklanarak öldürüldü

Kütahya'da alacak meselesi nedeniyle çıktığı iddia edilen kavga sonrasında 1 kişi kalbinden bıçaklanarak öldürüldü.

Dün gece Keresteciler Sitesi 21. Sokak'ta alkollü oldukları öne sürülen İbrahim Pala (42) ile Kadir İşsiz iddiaya göre alacak meselesi yüzünden tartışmaya başladı. Tartışmanın kavgaya dönüşmesinin ardından Kadir İşsiz, İbrahim Pala'yı bıçaklayarak kaçtı. Pala yaklaşık 10 adım attıktan sonra yere yığıldı. Görgü tanıkları olayı polise ve 112 Acil Sağlık ekiplerine haber verdi. Olay yerine kısa gelen polis ve 112 ekipleri İbrahim Pala'nın kalbinden bıçaklanarak hayatını kaybettiğini belirledi.

Polis ekipleri görgü tanıklarının ifadeleri doğrultusunda olayı gerçekleştirdiği iddia edilen Kadir İşsiz'i kısa sürede yakalayarak emniyet müdürlüğüne götürdü. Öldürülen Pala'nın cenazesi otopsi yapılmak üzere Evliya Çelebi Devlet Hastanesi morguna kaldırıldı. Olayla ilgili soruşturma başlatıldı.