BIST 9.368
DOLAR 34,52
EURO 36,20
ALTIN 2.972,17
HABER /  POLİTİKA

TBMM için komisyon kuruldu!

AK Partili TBMM Başkanvekili Ahmet Aydın, 1950'den bu tarihe 17 kez darbe kalkışmasında bulunulduğunu, bunların bir kısmı gerçekleştiğini ancak ilk kez hainlerin TBMM'yi bombaladığını söyledi.

Abone ol

AK Partili TBMM Başkanvekili Ahmet Aydın, 15 Temmuz'da Gazi Meclis'in ilk defa bombalandığını ifade ederek, hasarlı bölümün müze yapılması için bilim heyeti oluşturulduğunu söyledi.

Ahmet Aydın, 15 Temmuz darbe girişimini, olağanüstü hal kapsamında çıkartılan Kanun Hükmünde Kararnameleri (KHK) ve Türkiye'nin ABD ve AB ile yaşadığı tartışmaları Sputnik'e değerlendirdi. Bugüne kadar nice savaşlar, nice danbeler gören Gazi Meclis'in ilk kez bombalandığını söyleyen Aydın, dünyanın pek çok yerinde darbe olduğunu; ancak ilk kez bir parlemantoya müdahalede bulunulduğunu söyledi. Aydın şöyle konuştu:

"Bu Gazi Meclis ilk defa bombalanıyor. Bugüne kadar nice savaşlar yapıldı, nice darbeler de oldu geçmişte hatta şu ana kadar 1950'den bu tarihe 16 kez darbe kalkışmasında bulunulmuş, bunların bir kısmı gerçekleşmiş, bu 17. kalkışma ve ilk defa bu Meclis bombalanıyor. Dünyanın pek çok yerinde de darbe olan yerler var, savaşlar var ama parlamentolara karışılmaz.

"DARBENİN BİR RACONU VARDIR"

Savaşın dahi bir hukuku vardır, bir ahlakı vardır, darbenin bir raconu vardır. Masum insanlara dokunmazsınız, parlamentolara el atmazsınız çünkü milletin mekanıdır burası, milletin evidir, milletin meclisidir. Maalesef bu darbe girişimi o kadar alçak, o kadar ahlaksızca yapıldı ki, bu sefiller bu gafiller, parlamentoya bu milletin evine F-16'larla bomba attılar. Helikopterlerle tarandı yukarıdan aşağıya, sivil vatandaşlar tarandı.

"GELECEK NESİLLERE AKTARILMASI LAZIM"

Çok ciddi manada her türlü değerden yoksun, alçakça bir girişim. Tabi ki bunun gelecek kuşaklara aktarılması lazım. Yani bu parlamentoda ciddi hasarlar oldu, yaralılar oldu. Parlamentoda çok sayıda şehit de verilebilirdi. Bunun kabul edilebilir bir tarafı yok. Bunun ibret-i alem için de olsa gelecek kuşaklara mutlaka aktarılması lazım.

‘TBMM İÇİN BİLİM HEYETİ OLUŞTURULDU, MÜZE İÇİN ÇALIŞM

ALAR SÜRÜYOR'

Bu bağlamda da hasarlı olan kısımlara ilişkin bir bilim heyeti kuruldu. Üniversitelerden, müzelerden bu işleri anlayan hocalardan, akademisyenlerden bir bilim heyeti kuruldu. Bu heyet gerekli çalışmayı yapacak. Mutlaka bunun belli bir bölümünün bir şekilde muhafaza edilerek müzeye dönüştürülmek suretiyle gelecek kuşaklara aktarılması lazım. Şu anda bilim heyeti çalışmalarını sürdürüyor."