AK Parti Gaziantep Milletvekili Şamil Tayyar, erişime kapanan Twitter'a giren Cumhurbaşkanı ve Bakanları eleştirerek, "hukuki düzenlemeye yönelik tedbirleri delecek şekilde twittera girmelerini yadırgadığımı ifade etmek isterim" dedi.
Abone olAK Parti Gaziantep Milletvekili Şamil Tayyar, erişime kapanan Twitter'a giren Cumhurbaşkanı ve Bakanları eleştirerek, "Twitter'ı en etkili kullananlardan biriyim. Sayın Cumhurbaşkanımızın da, bakanlarımızın da, belediye başkanlarımızın da bu hukuki düzenlemeye yönelik tedbirleri delecek şekilde twittera girmelerini yadırgadığımı ifade etmek isterim" dedi.
Seçim bölgesi İslahiye'de temaslarda bulunan AK Parti Gaziantep Milletvekili Şamil Tayyar, partisinin seçim koordinasyon merkezinde gazetecilere, erişime kapatılan sosyal medya ağı Twitter'la ilgili açıklama yaptı.
TÜRKİYE BİR HUKUK DEVLETİ
Türkiye'nin bir hukuk devleti olduğunu ve hukuk devletinin kurallarına uyması gerektiğini belirten Tayyar, "Türkiye, bir hukuk devleti. Herkes hukuk devleti ilkesine ve kurallarına uymak zorundadır. Yazılı basın ve görsel basınla ilgili işleyiş aksiyan yönlerine rağmen devam ediyor. Son dönemde hızla gelişen ve binlerce insana ulaşan aynı zamanda bir kitle iletişim aracı işlevine yükselen twitte, facebook gibi sosyal medya ağlarında hukuksuzluk diz boyu gidiyor. Buralarında diğer mecralar gibi denetim altına alınması gerekir" dedi.
Twitterin yasaklanmasının söz konusu olmadığını ve sadece mahkeme kararının uygulanması için tedbir alındığını vurgulayan Şamil Tayyar, "Türkiye'de twitter yasaklanması asla söz konusu değil. Sadece ve sadece mahkeme kararlarının uygulanması yönünde bir tedbir alınmıştır. Twitter üzerine düşen hükümlülüğünü yerine getirdiği zaman bu tedbirler ortadan kalkar, süreç devam eder" diye konuştu.
"YASAĞI DELME GİRİŞİMİM OLMADI"
Twitter'ın erişime kapatılmasının ardından Cumhurbaşkanı ve bazı bakanların bu yasağı delerek sayfaya erişim sağladığını söyleyen Şamil Tayyar, yasağı delme girişiminde hiç bulunmadığını ifade ederek, şunları söyledi:
"Twitter'ı en etkili kullananlardan biriyim. Benim yasağı delme konusunda her hangi bir girişimim olmadı. Sayın Cumhurbaşkanımızın, bakanlarımızın, belediye başkanlarımızın da bu hukuki düzenlemeye yönelik tedbirleri delecek şekilde twittıra girmelerini yadırgadığımı ifade etmek isterim. Eğer biz Türkiye'de hukuk ilkerinin bir hayat tarzı olarak bir yönetim biçimi olarak uygulanmasını istiyorsak; Türkiye'nin verdiği bu mücadeleye destek sağlamamız gerekir. Türkiye yargı kararlarını yok sayan twitter merkezine tavır koyunca, hemen avukat gönderdiler. Meseleyi müzakere etmeye başladılar. Eğer bu tavrı koymazsanız Türkiye üzerinde siyasi operasyon yapmaya devam ederler. Onun için başta Sayın Cumhurbaşkanımız olmak üzere sorumluluk sahibi herkesin bu hukuki tedbirlerin etkin bir şekilde yürütülebilmesi için uygulamaya destek vermesi gerekir. Biz bu önleyici tedbirleri deler, Twitter merkezinin operasyon yöntemine destek verirsek, bu doğru olmaz diye düşünüyorum."
GÜL TWİTTER YASAĞINI TWİTTER'DAN ELEŞTİRMİŞTİ
Twitter'ın erişime kapatılmasına ne tepki vereceği en çok merak edilen isimlerden olan Cumhurbaşkanı Abdullah Gül yasağa karşı ilk açıklamayı Twitter'dan yapmıştı.