BIST 9.976
DOLAR 34,08
EURO 38,06
ALTIN 2.834,40
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Tayfun Seven Altay'da

Futbolseverlerin Bursaspor'dan tanıdığı Tayfun Seven ile iki yıllık anlaşma sağlandı. Usta oyuncu, pazartesi günü imza atacak.

Abone ol

Bucaspor'dan kaleci Cenk, Konya Şekerspor'dan sol bek Hasan Engin Ekler ve Ispartaspor'dan forvet Selçuk Hızarcı'yı renklerine bağlayan Altay, futbolseverlerin Bursaspor ve Gençlerbirliği'nden tanıdığı Kartalsporlu Tayfun Seven ile de kesin olarak anlaşmaya vardı.

Futbola Bursaspor'da başlayan, Turkcell Süper Lig'de daha sonra sırasıyla Gençlerbirliği, Antalyaspor, Konyaspor ve İstanbul BŞB formalarını da giyen 30 yaşındaki ön liberoyla her konuda anlaşma sağlandı. Son iki sezondur Bank Asya 1. Lig'de Boluspor ve Kartalspor'da görev yapan, Süper Lig'de 98, Bank Asya'da 109, Avrupa Kupaları'nda ise 10 resmi maça çıkan Tayfun Seven, pazartesi günü iki yıllık sözleşme imzalayacak. Transfere hız veren Altay yönetimi, dün takımla birlikte ilk idmanına çıkan Sarıyerli Emrah Umut'a da imza attırdı. Futbola Karşıyaka'da başlayan, sırasıyla Galatasaray, Yozgat, DÇ. Karabükspor, Turgutluspor ve son olarak da Sarıyer'de forma giyen, İzmirspor Teknik Direktörü Nihat Umut'un oğlu olan Emrah Umut, kendisini 3 yıllığına siyah-beyazlı renklere bağlayan imzayı attı.

KAPTAN KALECİ CENK

Altay Teknik Direktörü Ercan Ertemçöz, 2010-2011 sezonunda kaptanlık pazu bandını kaleci Cenk Tekelioğlu'na verme kararı aldı. Takımda ikinci kaptan olarak ise Yiğitcan Erdoğan görev yapacak. Cenk'in tecrübesi, bilgi ve birikimiyle Altay'da önemli bir boşluğu dolduracağını söyleyen Ertemçöz, "Tahir'in futbolu bırakmasından sonra Altay'da ağabey-futbolcu eksikliği hep sıkıntı yarattı. Cenk, bu eksikliğe dolduracak kaliteye sahip bir futbolcu" dedi. Bu arada yeni sezon hazırlıklarına perşembe günü başlayan
takım, bugün Ege Üniversitesi Hastanesi'nde sağlık testlerinden geçti.