İbrahim Tatlıses'e yönelik saldırıyı düzenlediği iddia edilen zanlılar gözaltına alındı
Abone olÜnlü türkücü İbrahim Tatlıses’e yönelik saldırıyla ilgili aralarında Tatlıses'le husumet bulunan Abdullah Uçmak'ın da aralarında bulunduğu 23 kişi gözaltına alındı. Son olarak Abdullah Uçmak’la İbrahim Tatlıses’in oğlunun bir yaralama olayına karıştıkları iddiası var.
Tatlıses'e saldırı olayında kullanılan kiralık Fiat Linea marka otomobilde bulunan yer belirleme sistemi polisin işini kolaylaştırdı. Polis yer belirleme sistemi kayıtlarıyla şüpheli arabanın olay gecesi bulunduğu yeri karşılaştırarak otomobilin olay gecesi olay yerinde olduğunu tespit etti. Polis daha sonra bu aracı izlemeye alarak saldırıya katılanları tek tek tespit etti.
Tatlıses'e saldırı olayında kullanılan kiralık Fiat Linea marka otomobilde bulunan yer belirleme sistemi polisin işini kolaylaştırdı. Polis yer belirleme sistemi kayıtlarıyla şüpheli arabanın olay gecesi bulunduğu yeri karşılaştırarak otomobilin olay gecesi olay yerinde olduğunu tespit etti. Polis daha sonra bu aracı izlemeye alarak saldırıya katılanları tek tek tespit etti.
Sanatçı İbrahim Tatlıses'e yönelik saldırıda kullanılan Kalaşnikof marka silah da ele geçirildi. Tatlıses'in ağır yaralanmasıyla sonuçlanan saldırının ardından çalışma başlatan polis ekipleri, olayda kullanılan Kalaşnikof marka otomatik tüfeği ele geçirdi. Saldırı olayıyla ilgili operasyonlar sürerken, gözaltı sayısı da 23'e yükseldi. Gözaltına alınanlar arasında, saldırıda tetiği çeken kişinin de yer aldığı iddia ediliyor.
Tatlıses’e düzenlenen saldırının faili olduğu gerekçesiyle gözaltına alınan Abdullah Uçmak ve beraberindeki bir kişi sağlık kontrolü için Haseki Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne ardından da emniyete götürüldü. Uçmak'ın Pendik'teki bir adreste gözaltına alındığı öğrenildi.
Öte yandan, saldırıda kullanılan ve bugün bulunan 34 BC 6696 plakalı araç, çekici vasıtasıyla emniyete getirildi. Olaydan önce bir oto kiralama şirketinden kiralandığı belirtilen ve otoparka çekilen aracın incelemeye alınacağı kaydedildi.
25 NOKTAYA BASKIN
Olaya karışan kişilerin tespiti ardından yapılan telefon dinlemelerinde saldırının İbrahim Tatlıses’le daha önceden husumeti bulunan Abdullah Uçmak ve adamları tarafından yapıldığı iddia edildi. Bu gelişme üzerine saldırıya katılan kişilerin tek tek belirlenmesinin ardından akşam saatlerinde operasyon için düğmeye basıldı ve 25 ayrı noktaya baskın düzenledi.
Kamera kayıtlarından yola çıkılarak tespit edilen saldırganların olayda kullandığı kalaşnikof ve otomobili Anadolu Yakası'nda ele geçirdi. Aralarında Abdullah Uçmak’ın da bulunduğu 20 kişi gözaltına alındı.
AVUKATI: UÇMAK'IN OLAYLA İLGİSİ YOK
İbrahim Tatlıses'e yönelik silahlı saldırıya ilişkin gözaltına alınan Abdullah Uçmak'ın avukatı Ekrem Demirel, operasyondan önce görüştüğü müvekkilinin kendisine olayla hiçbir ilgisi olmadığını söylediğini bildirdi. Avukat Demirel Vatan Caddesi'ndeki Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğüne gittiğini ve kendisine Uçmak'ın henüz buraya getirilmediğinin söylendiğini aktardı.
Getirildiğinde müvekkiliyle görüşeceğini ifade eden Demirel, bu tür saldırı olaylarının ardından mağdurun eskiden husumeti bulunan kişilerle ilgili polisin çalışma yapmasının normal olduğunu, ancak henüz bu konuyla ilgili fazla söylenecek bir şey olmadığını kaydetti.
Uçmak'ın, Tatlıses ile ilgili iki dosyası bulunduğunu, bunlardan birinin kesinleştiğini, diğeriyle ilgili hukuki sürecin devam ettiğini anlatan Demirel, “Operasyondan önce kendisiyle görüştüm. Bana olayla hiçbir ilgisi olmadığını söyledi. Olaya karışma, azmettirme, yönlendirme gibi bir durumun söz konusu olmadığını bildirdi” şeklinde konuştu. Avukat Demirel, Abdullah Uçmak'ın geçen yıl Eylül ayında cezaevinden çıktığını hatırlattı.
Uçmak, 2002 yılında yine kalaşnikoflarla yakalanarak, Tatlıses'e silahlı saldırı düzenleyeceği iddiasıyla gözaltına alınmıştı. Uçmak'ın 6 ay önce Eylül ayında cezaevinden çıktığı belirlendi. Gözaltına alınan kişiler, Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü'nde 3 gün boyunca sorgulanacak.
UÇMAK - TATLISES HUSUMETİ
Abdullah Uçmak ile İbrahim Tatlıses arasında yıllardan beri süre gelen husumet 1998 yılından bu yana sürüyor. Ocak 1998’de İbrahim Tatlıses’in eski menajeri Hasan Bora’nın müzik şirketini, Tatlıses’in oğlu ve kardeşinin de aralarında bulunduğu dört kişi silahla taradı. Bu sırada Hasan Bora’nın bürosuna ziyarete gelen Abdullah Uçmak yaralandı. Bir hafta sonra bu kez, Hasan Bora’nın adamları, Tatlıses’in iki işyerine kurşun yağdırır. 19 Mayıs 1998’de de Tatlıses’e, otomobiliyle seyir halindeyken pompalı tüfekle ateş açıldı. İbrahim Tatlıses, olaydan yara almadan kurtuldu. Hasan Bora ise 5 Ocak 1999’da silahlı saldırıya uğradı. Bora’yı ölümden, giydiği çelik yelek kurtardı. İbrahim Tatlıses, Hasan Bora’ya yapılan silahlı saldırıyı yaptığı iddiasıyla gözlatına alındı ancak daha sonra serbest bırakıldı.
2000 yılında Abdullah Uçmak, kendi adamları tarafından İbrahim Tatlıses’ten aldığı kan parasını tek başına harcadığı için silahla vuruldu. Abdullah Uçmak bu saldırının İbrahim Tatlıses tarafından organize edildiğini iddia etti.
İstanbul polisi 14 Aralık 2003’te, Gaziosmanpaşa’da otoban kenarındaki araçta bulunan şahıslardan şüphelenmesi sonucu yaptığı incelemede İbrahim Tatlıses’e yönelik yeni bir saldırı hazırlığını ortaya çıkardı. Otomobilde yakalanan Sinan Güçlü, İnan Deliktaş, Mikail Özdil, Abdullah Uçmak’ın talimatıyla İbrahim Tatlıses’e televizyon programı çıkışında, suikast planladıklarını söyledi. Otomobilde yapılan aramada kar maskeleri, kaleşnikof tüfek, tabancalar bulundu. Polis tarafından yapılan operasyonda Abdlullah Uçmak saldırının planlayıcısı olarak yakalandı ve cezaevine konuldu. Abdullah Uçmak 2010 yılının kasım ayında cezaevinden çıktı.
İBO SALDIRGANLARI AFFETTİ
Tarih 2002'ye geldiğinde, TEM Stüdyosu'ndaki programının ardından aracıyla hareket ederken Tatlıses'e Gaziosmanpaşa Mevkii'nde ölüm pususu kurulmuştu. Saldırganlar programın saatini şaşırdığı için Tatlıses bu saldırıdan kurtulmuştu.
Ölüm pususu kuran araçtakiler ise bugün gözaltına alınan Abdullah Uçmak'ın adamlarıydı.