BIST 9.109
DOLAR 34,24
EURO 37,63
ALTIN 2.921,56
HABER /  GÜNCEL

Tatlıses konserinde Kürtçe kirizi

Tatlıses'in konserinde Kürtçe türkü krizi yaşandı. İşte Tatlıses'i sinirlendiren olay;

Abone ol

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek'in de katıldığı KC Göksu Alışveriş Merkezi'nin açılışında ünlü türkücü İbrahim Tatlıses konser verdi. Tatlıses, söylediği hareketli türkülerle kendisini dinlemeye gelen binlerce kişiye müzik ziyafeti sundu. Konser sırasında ön saflarda bulunan bir grup gencin “Kürtçe türkü istiyoruz” demesine sinirlenen Tatlıses, “Sakın öyle gevezelik yapmayın. Kürtçe isteriz okumazsan yuh falan demeyin ve terbiyesizlik yapmayın.

YUHLANDI!

Ben emir almam, hangi türküyü söyleyeceğimi bilirim. İlk önce dinlemesini öğrenin kürtçe okurken size mi danışacağım? Herkese yapın ama bunu bana yapmayın. Size yakışanı yapın. Kürtçe türkü okuyacaktım ancak sizin yüzünüzden okumayacağım” dedi. Bunun üzerine gençler İbrahim Tatlıses'i “yuh” lamaya başladı. Vatandaşlar İbrahim Tatlıses'e alkışla destek verince kürtçe türkü isteyen grup bir anda ortadan kayboldu. İbrahim Tatlıses ise konserin ilerleyin dakikalarında bir nakarat kürtçe türkü söyledi.

Katılımın yoğun olduğu konserde zaman zaman tartışma ve izdiham yaşandı. Ezilme tehlikesi geçiren vatandaşları güvenlik güçleri kurtardı.


(Hürriyet)