Sanatçı İbrahim Tatlıses'e yönelik silahlı saldırıya ilişkin 9'u tutuklu 12 kişi hakkında açılan davanın ilk duruşması olaylı başladı
Abone olSanatçı İbrahim Tatlıses'e yönelik saldırıya ilişkin davada sanık Abdullah Uçmak Tatlıses'e küfredince duruşmadan men edildi.
Çağlayan'daki İstanbul 17. Ağır Ceza Mahkemesi'nda görülen ilk duruşmada tutuklu sanıklar Abdullah Uçmak, Ersin Altun, Yunus Ayık, Murat Alagöz, Nazife Erdemir, Nihat Şimşek, Ruhşen Mahmutoğlu, Abdulvahap İş ve Bülent Altun hazır bulundu. Tutuksuz sanıklar Emin Birdal, Cengiz Güney ve Coşkun Yıldız da duruşmaya katıldı.Müştekiler İbrahim Tatlıses ve Buket Çakıcı ise duruşmaya katılmadı.
Dava, diğerlerine oranla daha büyük olan 1. Ağır Ceza Mahkemesi'nin duruşma salonunda görülüyor. Kimlik tespiti yapılan Abdullah Uçmak eğitim durumunun ilkokuldan terk olduğunu işi ve gelirinin olmadığını ifade etti. Tutuklu sanıklardan Abdullah İş ise üniversite mezunu ve gazeteci olduğunu söyledi. Tutuklu sanık Ruşen Mahmutoğlu da avukat olduğunu ve siyasetle uğraştığın belirtti. Kimlik tespitinin tamamlanmasının ardından Mahkeme Başkanı Gökmen Demirci tarafından iddianamenin okunmasıyla duruşmaya devam ediliyor.
YOĞUN GÜVENLİK ÖNLEMİ ALINDI
Dava öncesinde adliye çevresinde çok sayıda çevik kuvvet polisinin önlem aldığı görüldü. Adliye içinde ve davanın görüleceği zemin katta da geniş güvenlik önlemleri alındı. Duruşma salonunun bulunduğu kata asansörlerin iniş ve çıkışları iptal edilirken, salona gidilebilen merdivenler de giriş yasaklandı. Girişler sadece ana koridordaki girişten yapıldı. Burada da duruşmayı izleyici olarak girecekler ve basın mensuplarının isimleri kayıt altına alındı. Duruşma salonu içinde de yoğun güvenlik önlemi alındığı görüldü. Tutuklu sanıkların bulunduğu bölümle izleyicilerin bulunduğu bölüm arasında 22 jandarma adeta etten duvar ördü.
ABDULLAH UÇMAK DURUŞMADAN MEN EDİLDİ
Çağlayan'daki İstanbul 17. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmada Mahkeme Başkanı Gökmen Demirci'nin iddianameyi özetleyerek okumasının ardından davanın bir numaralı sanığı Abdullah Uçmak savunmasının alınması için sanık kürsüsüne alındı. Başkan Demirci, tutuklu sanık Uçmak için baro tarafından atanan bir avukat bulunduğunu ifade etti. Bunun üzerine Uçmak "Ben kendimi savunurum" dedi. "Bir şey anlatmak istiyorum" diye sözlerine başlayan Uçmak, Müslüman olduğunu ve inancına yeryüzünde 4 melek olduğunu bunlardan Azrail'in ise vadesi dolan kullarının canını almakla görevli olduğunu belirtti. Uçmak'ın bu sözler üzerine Demirci, "Dini konuları vaaza dönüştürmeyelim. Bunların konumuzla ilgisi yok" diyerek Uçmak'ı uyardı.
KÜFÜR ETTİ DURUŞMADAN MEN EDİLDİ
Sanık uçmak ise "Var efendim. Savcı Bey saçma sapan bir iddianame hazırlamış, şerefsiz bir terörist olarak yargılanıyorum" dedi. Ardından Tatlıses'e hareket eden Uçmak'ı Başkan Demirci uyararak, "Burası kimseye hakaret etme yeri değildir. Adaba uygun şekilde konuş" dedi. Uçmak ise "15 yıldır hâkim karşısına çıkıyorum. Böyle bir şerefsizlikle karşılaşmadım" dedi ve İbrahim Tatlıses'e yönelik küfürlü sözlerine devam etti.
Bunun üzerine mahkeme başkanı duruşmaya ara verdi. Aranın ardından Mahkeme Başkanı Gökmen Demirci, Abdullah Uçmak'ın bugünkü duruşmadan men edildiğini açıkladı. Bir sonraki tutuklu sanık Ersin Altun'un savunmasının alınmasına geçildi.
İDDİANAMEDEN
HABERİN DEVAMINI OKUMAK İÇİN DİĞER SAYFAYA GEÇİNİZ...
[PAGE]
Aralarında Abdullah Uçmak'ın da bulunduğu 9'u tutuklu 12 sanıklı davanın 93 sayfalık iddianamesinde İbrahim Tatlıses'e 14 Mart 2011 tarihinde Şişli Büyükdere Caddesi Nurol Plaza önünde düzenlenen silahlı saldırı olayı ayrıntılarıyla anlatılıyor.
Saldırıda kullanılan aracın Abdullah Uçmak tarafından kiralandığı belirtilen iddianamede, olay sırasında Uçmak'ın olay mahallinde bulunduğu, olay anında şüpheli Murat Alagöz ve Ersin Altun ile görüştüğü kaydedilerek, kalaşnikof marka silahın ise Pendik Kurnaköyü Köyyolu mevkiindeki gölette bulunduğu bildiriliyor. İddianamede Tatlıses ile Uçmak arasında 1998'den bu yana husumet olduğu hatırlatılarak, Uçmak'ın intikam almak amacıyla şüpheliler Ersin Altun ve Yunus Ayık'ı azmettirip ünlü türkücünün aracını kurşunlattığı belirtiliyor. İddianamede şüpheliler Murat Alagöz, Cengiz Güney ve Nazife Erdemir'in ise Uçmak'a yardım ettiği öne sürülüyor. İddianamede Abdullah Uçmak ile PKK terör örgüt arasında bağlantı bulunduğu iddia ediliyor.
UÇMAK'A AĞIRLAŞTIRILMIŞ MÜEBBET İSTENİYOR
Sanıklardan Abdullah Uçmak, Ersin Altun, Yunus Ayık, Murat Alagöz, Cengiz Güney, Nazife Erdemir ve Ruşen Mahmutoğlu'nun, "devletin birliğini ve ülke bütünlüğünü bozmaya yönelik fiilde bulunmak" suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırılması istenen iddianamede, Uçmak'ın ayrıca "suç işlemek amacıyla örgüt kurmak ve yönetmek", "nitelik bakımından vahim olan silah veya mermiler ile bıçak taşımak ve bulundurmak", "azmettirmek suretiyle kasten nitelikli adam öldürmeye teşebbüs etmek", "var sayılan suç örgütünün korkutucu gücünden yararlanarak silahlı tehdit" suçlarından da 53 ile 98 yıl arasında hapis cezasına çarptırılması öngörülüyor.
Ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırılmaları talep edilen Ersin Altun, Yunus Ayık, Murat Alagöz, Cengiz Güney, Nazife Erdemir, Ruşen Mahmutoğlu'nun yanı sıra ayrıca Nihat Şimşek, Abdulvahap İş, Bülent Altun, Emin Birdal ve Coşkun Yıldız'ın da "suç işlemek amacıyla kurulan örgüte üye olmak", "nitelik bakımından vahim olan silah veya mermiler ile bıçak taşımak ve bulundurmak", "azmettirmek suretiyle kasten nitelikli adam öldürmeye teşebbüs etmek", "var sayılan suç örgütünün korkutucu gücünden yararlanarak silahlı tehdit", "silahlı terör örgütüne üye olmak" ve "tehlikeli patlayıcı maddeleri izinsiz olarak bulundurmak" suçlarından 9,5 ile 82 yıl arasında değişen hapis cezalarına çarptırılmaları isteniyor. Sanıklar bugünün yanı sıra yarın da hâkim karşısına çıkacak.