BIST 9.949
DOLAR 35,16
EURO 36,71
ALTIN 2.972,46
HABER /  EKONOMİ

Taşeron işçi sınav soruları kurumlara göre örnek sorular

Taşeron işçilerin yıllardır beklediği kadroya geçiş sınavları başladı. 22 Mart'ta bitecek taşeron kadro sınavlarını her kurum farklı tarihlerde yapacak. Yani her iş koluna farklı kriterlerde soru sorulacak. Taşeron işçi sınavından geçer not almak için adayların hem yazılı hem de sözlü sınavdan taban puan olarak 50 puan almaları gerekiyor. Taşeron işçi sözlü sınavda ise milli ve kültürel sorumluluk bilgisine bakılacak.

Abone ol

Taşeron işçi kadro sınavı başladı her kurum farklı iş kollarına göre farklı sorular sorucak. Taşeron işçi kadro sınavları 22 mart'ta sona erecek. kadroya geçişler ise 1 Nisan'da başlayacak. Türkiye'nin dört bir yanında yapılan taşeron kadro sınavlarından adaylara hem yazılı  hem de sözlü sınav yapılacak. Yazılı ve sözlü sınavdan adayların en az 50 puan alması gerekiyor. Taşeron işçi kadro sözlü sınavında adayların milli ve kültürel sorumluluk bilgilerine bakılacak.

Sınavların bitiminden sonra ise 23-26 Mart arasında bu sürece ilişkin itirazlar toplanacak.

MİLLİ VE KÜLTÜREL SORUMLULUKLAR BİLGİSİNE DE BAKILACAK: Sağlık Bakanlığı uygulayacağı sözlü sınavın kriterlerini belirlerken, bazı alanlarda çalışanların “milli ve kültürel sorumluluklar bilgisine” de bakacağını duyurdu.

Her iş kolunda da farklı kriterler belirlendi. Örneğin temizlik hizmetinde “zemin temizliği bilgisi, büro tezimliği bilgisi, elektronik eşya temizliği bilgisi ve hijyen kurallarına uyma bilgisine” bakılacak.

Yabancı hasta ve işaret dili tercüme hizmetlerinde ise, çalışana “milli ve kültürel sorumluluklar bilgisi, sözlü, yazılı ve işaret dili tercümanlığı bilgisine” bakılarak sözlü sınav notu verilecek.

EN AZ 50 PUAN ŞARTI: Adayların sınavı geçebilmek için sözlü sınavda başarılı olmaları ya da yazılı sınavdan en az 50 puan alması gerekiyor. Sınavların bitiminden sonra 23-26 Mart tarihleri arasında sürece ilişkin itirazlar toplanacak.

SINAV İLANLARI İNTERNETTEN: Yıl başında taşeron çalışanlarla ilgili yayınlanan yönetmeliğe göre, kadroya geçiş sınavlarında uygulanacak yöntemi bakanlıklarda bakan, diğer idarelerde ise ilgili idarenin üst düzey yöneticisi belirleyecek. Çalışanlara, görev yaptıklara alana göre, farklı yöntemlerle de sınav yapılabilecek. Sınavın yazılı ve sözlü sınav şeklinde yapılması halinde, adayın sürekli işçi kadrosuna geçirilebilmesi için yazılı sınavdan en az elli puan alması, sözlü sınavda da başarılı bulunması şart olacak.

SINAV İTİRAZLARI: Sınavların yeri, günü ve saati internetten ilan edilecek, ayrıca çalışanlara bildirim yapılmayacak. Sınavların bitiminden sonra ise 23-26 Mart arasında bu sürece ilişkin itirazlar toplanacak.