BIST 9.777
DOLAR 34,16
EURO 38,17
ALTIN 2.920,22
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Taş atan çocuklar polis oldu

Taş atan çocuklarla sık sık gündeme gelen Adana'da polisin en büyük destekçisi kimlik kartı dağıttığı minik polisler olacak.

Abone ol

Adana emniyeti, Polis Haftası etkinlikleri kapsamında çocukların suça karışmasını önlemek ve suçlulara karşı kendisini koruması için üzerinde 11 altın öğüt bulunan "Çocuk polisi kimlik kartını" dağıttı. Polis ilk etapta korsan gösterilerde kendisine taş atan çocuklara kimlik kartı dağıtarak onlara polisin şefkatini gösterdi.

Adana Emniyet Müdürlüğü Toplum Destekli Polislik Şube Müdürlüğü polisleri tarafından geliştirilen proje ile özellikle suça yatkın çocuklara ulaşarak onları çocuk polisi yapıp kimlik kartı vererek suçtan uzak tutmak amaçlanıyor.

Bunun için hazırlanan "Çocuk polisi kimlik kartı"nda ise çocuklara yönelik 11 altın öğüt bulunuyor. Üstelik çocuklar bu karta kendi fotoğrafını yapıştırıp çocuk polisi oluyor. Kartta ise çocuklara yönelik suçtan ve suçlulardan uzak durması için öğütler veriliyor:

HEDEF 100 BİN ÇOCUK
Adana Emniyet Müdürü Mehmet Salih Kesmez, projenin amacının suça karışan ya da suça karışmaya meyilli olan çocukların ıslah edilmesi ve tehlikelere karşı çocukların uyarılması olduğunu belirterek, "Polislerimiz çocuklara kart dağıtıyor. Çocuklar bu karta kendi fotoğraflarını yapıştırarak polis oluyor. Bunu polislere ve arkadaşlarına gösterebiliyorlar. Bu kartın üzerinde de onlara nasihat edilen bölümler var. Böylece bu çocukları suça karşı koruyoruz" dedi.

Kesmez, "Çocuk küçük yaşta eğitilirse ileride suçlu ve suça karışması daha az olur. Biz onları kazanmaya çalışıyoruz. Bu çocukların çoğunu da kazandık. Bu proje kapsamında ilk etapta 10 bin çocuğa ulaşıldı. Bu yıl 100 bin çocuğa ulaşmayı hedefliyoruz. Amacımız 459 bin ilköğretim çocuğuna ulaşmak, bunu da başaracağız." dedi.