BIST 10.001
DOLAR 35,38
EURO 36,49
ALTIN 3.037,29

Tarihin en hatalı ürünleri

Tarihin en hatalı ürünleri

Toyota dünyanın en büyük otomobil üreticisi, 21 ocak tarihinde son üç ayda ikinci kez aracın istem dışı hız kazanmasına neden olan gaz pedallarında bir hata yaşandığını açıkladı. bu nedenle de avrupa ve abd’de sattığı 4.1 milyon araç geri çağrıldı.kasım ayında sorun çıkaran araba paspaslarının...

Tarihin en hatalı ürünleri

Toyota

Dünyanın en büyük otomobil üreticisi, 21 Ocak tarihinde son üç ayda ikinci kez aracın istem dışı hız kazanmasına neden olan gaz pedallarında bir hata yaşandığını açıkladı. Bu nedenle de Avrupa ve ABD’de sattığı 4.1 milyon araç geri çağrıldı.
Kasım ayında sorun çıkaran araba paspaslarının ardından fark edilen hata bugüne kadar 5.3 milyonun aracın geri çağırılmasına neden olmuştu. Bu rakamın daha da artması bekleniyor. Bu iki geri çağırmayla birlikte toplamda 9 milyon araç toplatılmış oldu.

Tarihin en hatalı ürünleri

Bebek Ölümünden Sonraki Beşik Toplatılması

ABD’nin Houston kentinde 8 aylık bir bebeğin boğularak ölmesinin ardından, Simplicity şirketi tarafından üretilen 400 bini aşkın beşiğin 2 Temmuz tarihinde piyasadan toplanacağı açıklandı.
Eylül 2008’de, şirket bebek ölümünün yaşandığı aynı model beşiklerden 600 bin tanesini geri çağırmış, 2007’de ise iki çocuğun sıkışıp boğulması üzerine eski modele ait bir milyon beşik toplanmıştı.

Tarihin en hatalı ürünleri

Süt Tozu

Çin'in en büyük süt tozu üreticilerinden biri, bir çocuğun ölmesi ve 50'den fazlasının da böbrek problemleri yaşaması nedeniyle 2008 yılında 700 ton bebek maması toplattı. Bebek mamasının içince plastik yapımında da kullanılan Melamin maddesine rastlanmıştı. Melamin, 2007 yılında da sorun olmuş ve Amerikan Gıda ve İlaç Dairesi, 14 evcil hayvanın ölümünün ardından 60 milyon kutu kedi ve köpek mamasının toplatılması kararı vermişti.

Tarihin en hatalı ürünleri

Ford Pinto

Ford Pinto, 1970'li yıllarda güvenlik tarafında yaşanan sıkıntı nedeniyle dikkatleri çekmişti. Araç daha piyasaya sunulmadan, benzin deposunun yerleştirilme biçiminin ciddi bir kazada patlamaya yol açabileceği endişesi ortaya çıkmıştı. Açılan birçok dava sonrasında, şirket 1.5 milyon aracı geri çağırmış ve patlama riskine karşı ek önlemler almıştı.