BIST 10.075
DOLAR 35,36
EURO 36,49
ALTIN 2.993,34
HABER /  MAGAZİN  /  KÜLTÜR VE SANAT

Tarihi Sözler antolojisi raflarda

Eğitim bilimleri ve kişisel gelişim uzmanı Murat Ertan'ın kitabı "Tarihi Sözler Antolojisi" üçüncü baskısıyla yeniden raflarda. İşte o önemli kitap;

Abone ol

Eğitim bilimleri ve kişisel gelişim uzmanı Murat Ertan'ın kitabı "Tarihi Sözler Antolojisi" üçüncü baskısıyla yeniden raflarda. İşte o önemli kitap;

Eğitim Bilimleri ve Kişisel Gelişim Uzmanı Murat Ertan'ın "Tarihi sözler antolojisi" kitabı; konu başlıklarına ve alfabetik sıraya göre hazırlanmış.
Akademik anlamda hazırlanan eserde, 366 konu başlığı ve 6500 veciz söz bulunuyor.

Kaynakçası açısından da etkili olan eser, kısa sürede 3 baskı yapmış ve eğitimciler tarafından alanında en güçlü kaynak olarak görülmektedir.

İşte kitaptaki söze dair;

"Söz ola kese savaşı söz ola bitüre başı Söz ola agulu aşı balılayag ide bir söz."

Yunus EMRE

Yunus Emre'nin yukarıdaki mısralarında ifadesini bulan söze dair kültürümüzde şiirler yazılmış, vecizeler ve atasözleri söylenmiştir. "Tatlı söz yılanı deliğinden çıkarır." diyerek insanlara halimane davranmak gerektiğini belirten veya "Bin düşün, bir söyle." tavsiyesiyle "Öfkeyle kalkıp zararla oturma"mızı engelleyen atasözlerimiz çoktur.

Bilindiği gibi atasözünün en temel özelliği söyleyeninin belli olmamasıdır. Yani bir kişi tarafından söylenen veciz bir sözken sözlü edebiyatın olduğu dönemde zamanla söyleyeni unutulmuştur. Elinizdeki kitap, hem Doğu hem de Batı medeniyetlerinde yetişmiş aydınların unutulmaması ve sözlerinin daha geniş kitlelere duyurulması amacıyla derlenmiş.

Eğitim uzmanı Murat Ertan, "Geleceği belirlemek için, geçmişi değerlendirip bugünden gelecek için plan yapmalıyız" demektedir. Tarihî Sözler Antolojisi adlı kitabının, bu düşüncesinin ürünü olduğunu söyleyebiliriz. Geçmişteki güzel sözleri geleceğe aktarma gayreti gösteren Murat ERTAN, gelecekte de var olabilmek umuduyla bu eseri kaleme almıştır. Çünkü zaman, "Bakî kalan bu kubbede hoş bir şada imiş." diyen Bâkî'yi haklı çıkarmıştır.

Prof. Dr. Nizami AKTÜRK
Gazi Üniversitesi Mühendislik ve Mimarlık Fakültesi Öğretim Üyesi
Millî Eğitim Bakanlığı Eğitim Teknolojileri Genel Müdürü