BIST 9.900
DOLAR 34,10
EURO 38,09
ALTIN 2.875,03

Tarihi değiştiren suikastler

Tarihi değiştiren suikastler

Eğer insanlığın bir tarihi varsa ve o tarih kutsal kaynaklarda anlatıldığı gibiyse suikastin de bir tarihi vardır. ilk suikasti işleyen kardeşini öldüren kabil'dir."sen de mi brütüs?" sözüyle tanıdığımız roma imparatoru da suikaste kurban gitmiştir. suikast sonucu öldürülen ve tarihi etkileyen...

Tarihi değiştiren suikastler

Eğer insanlığın bir tarihi varsa ve o tarih kutsal kaynaklarda anlatıldığı gibiyse suikastin de bir tarihi vardır. İlk suikasti işleyen kardeşini öldüren Kabil'dir.

"Sen de mi Brütüs?" sözüyle tanıdığımız Roma imparatoru da suikaste kurban gitmiştir. Suikast sonucu öldürülen ve tarihi etkileyen kişiler sadece bu ikisi değil elbet.

Tarihi değiştiren suikastler

Yakın tarihimizde kaybettiğimiz iki değerli gazetecimiz Uğur Mumcu ve Hrant Dink, Amerikan Başkanları John F. Kennedy ve Abraham Lincoln, sırtından hançerlenen Hazreti Ömer, Pakistan'ın kadın lideri Benazir Butto ve daha niceleri...

İşte kan donduran detayları ile tarihin gidişatını değiştiren suikastler...

Tarihi değiştiren suikastler

Jül Sezar M.Ö. 44

Korsanların elinden kurtuldu. Roma'ya imparator oldu. Siyasetiyle, savaşıyla, stratejisiyle hep tartışıldı. Muhalifleri onun hayatına aralarına aldıkları oğlunun kılıcıyla son verdi.

Tarihi değiştiren suikastler

15 Mart M.Ö. 44 tarihinde bir grup senatör, Senatoya gücünü geri vermesini rica eden bir dilekçe taslağını okuması için Sezar'ı çağırdı. Ancak, dilekçe bir kandırmacaydı.

Sezar, sahte dilekçeyi okumaya başladığı sırada, dilekçeyi kendisine sunan Tillius Cimber, Sezar'ın togasını aşağı indirdi.