BIST 9.900
DOLAR 34,10
EURO 38,09
ALTIN 2.875,03
HABER /  SPOR

Taraftar Şaşa sahip çıktı

Taraftarlar, ''Sanma kendini paşa, yanlış yaptırmayız Hasan Şaş'a'' yazılı pankart açtı.

Abone ol

Galatasaray'ın geçen hafta oynadığı Vestel Manisaspor maçında numaralı tribündeki bazı taraftarlarla sorun yaşan Hasan Şaş'a, taraftarlar Samsunspor maçında sahip çıktı.

Karşılaşma öncesinde Hasan Şaş'a sevgi gösterisinde bulunan taraftarlar, tribünden çiçek attı. Özellikle kapalı tribündeki taraftarlar, ''Şaş, Şaş, Şaş'' diye tempo tutup, yıldız futbolcuya yumruk şov yaptırdı.

Taraftarlar ayrıca, ''Sanma kendini paşa, yanlış yaptırmayız Hasan Şaş'a'' yazılı pankart açtı.

Bu arada, Vestel Manisaspor maçında Hasan Şaş'a küfür ettiği belirlenen 4 taraftar için stat kapılarında önlem alınarak, bu kişilerin içeri girmemesinin sağlandığı öğrenildi.

TAKIMDA ESKİYE DÖNÜŞ

Sakatlık, cezalı ve Afrika Uluslar Kupası'nda bulunan oyuncuları nedeniyle genç oyuncularına forma şansı veren teknik direktör Erik Gerets, kadro açısından eskiye döndü.

Cihan'ın cezası nedeniyle oynayamadığı karşılaşmada, Ferhat ve Uğur sakatlıkları dolayısıyla kadroda yer almayınca Gerets, eski kadroya dönüş yaptı. Sakatlıktan yeni kurtulan Ayhan maç kadrosuna giremezken, Belçikalı teknik adam, Iliç, Heinz ve genç Aydın'ı yedek bıraktı. Genç oyuncu Erkan ise 18 kişilik maç kadrosuna girdi.

Gerets, Vestel Manisaspor maçında ilk yarıda oyuna girerek iyi performans gösteren Volkan'a bu kez ilk 11'de şans verirken, Hakan, Ümit ve Necati üçlüsünü de bir arada oynattı. Gerets, Cihan'ın yokluğunda Sabri'ye sağbek mevkiinde şans verdi.

KÜFÜRE KARŞI KAMPANYA

Galatasaray, tribünlerde açılan pankartlarla küfür ve şiddede karşı kampanya başlattı. Stattaki bütün tribünlerde açılan pankartlarda, ''Küfürbaz değil, Galatasaraylıyız'', ''Başarıyı iki şey bitirir: Küfür ve ihanet'' ve ''Küfür milletimize yakışmaz'' gibi sözler dikkati çekti.

Öte yandan, son haftalarda lider Fenerbahçe'nin puan kayıpları karşısında şampiyonluk umutları artan sarı-kırmızılı taraftarların yenilenen eski açık tribüne ''2005-2006 sezonu şampiyonu Galatasaray'' yazılı pankart asmaları dikkati çekti.

GÜRSOY'DAN CANAYDIN YORUMU

Galatasaray Kulübü İkinci Başkanı Ergun Gürsoy, 25 Mart'ta yapılacak sarı-kırmızılı kulübün olağan genel kurulu öncesi kendisine yöneltilen soruyu yanıtladı.

Gürsoy, başkan Özhan Canaydın'ın yeni dönem için de adaylığını koyup koymayacağıyla ilgili yayıncı kuruluş muhabirinin sorduğu bir soruya, ''Hissedebildiğim kadarıyla adaylığını koyacak'' diye cevap verdi.

420 BİN YTL CEZA ÖDENDİ

''Küfürsüz bir Ali Sami Yen Stadı'' oluşturmayı hedefleyen Galatasaray yönetimi, stat içinde yaptığı dahili anonslarla taraftarları küfür etmemeye çağırdı.

Küfür nedeniyle bugüne kadar Futbol Federasyonu'nun Galatasaray'a toplam 420 bin YTL ceza kestiği belirtilen anonslarda, ''Küfürsüz destek. Burada küfür olmasın. Küfürsüz her maç kulübümüze yaptığınız yardımdır'' denildi.

MAÇA İLGİ

Sezon başından bu yana genelde boş kalan Ali Sami Yen Stadı, Samsunspor maçında biraz olsun doldu. Sarı-kırmızılı taraftarlar, stadın tribünlerinin büyük bir bölümünü doldurarak, uzun bir süre sonra liderlik şansı yakalayan
takımlarını desteklediler.

PAF MAÇINI GALATASARAY 4-0 KAZANDI

PAF Ligi'nde oynanan karşılaşmada, liderliği Beşiktaş ile paylaşan Galatasaray, Samsunspor'u 4-0 yendi. Florya Metin Oktay Tesisleri'nde oynanan karşılaşmada sarı-kırmızılıların gollerini Cafercan (2) ve Özgürcan (2) kaydetti.