BIST 10.682
DOLAR 32,54
EURO 35,12
ALTIN 2.467,03
HABER /  GÜNCEL

Tarafa biri servis mi yapıyor?

Taraf gazetesi yine şok bir belgeyle gündemde. Bu kez de Dağlıca baskınına dair gizli belgeyi yayınladılar. Bu belgelerin kaynağı merak konusu

Abone ol

İNTERNETHABER

Taraf gazetesi Türk Silahlı Kuvvetler'ine ait gizli belgeler yayınlamaya devam ediyor. Bu kez de Dağlıca baskınına dair şok bir belge yayınladı.

SERVİS EDEN KİM?

Bu belge kadar merak edilen önemli bir nokta var. Taraf bu gizli belgeleri nereden alıyor? "Çok gizli" olması gereken bu belgeleri Taraf'a kim neden servis ediyor? Bu soruların yanıtı merak konusu...

 
Taraf'daki son belgeye gelince... Bu kez konu Dağlıca baskını. Gazetenin iddiasına göre 13 askerin şehit olduğu Dağlıca baskını 9 gün önceden biliniyordu.

Baskın yapılacağına dair istihbarat, baskından dokuz gün önce 'ivedi' kaydiyla Hakkari Dağ Komando Tugayı'ndan başlayarak Genelkurmay Başkanlığı'na kadar tüm sorumlu ve yetkili birimlere ulaştırılmış.

 TARAF'IN YAYINLADIĞI BELGELER
24 Mart 2008- 'İşçi Partisi'nde Yargıtay'ın krokisi ele geçirildi' manşetiyle verdiği haberde Ergenekon soruşturması kapsamında aranan İşçi Partisi Genel Merkezi'nde Yargıtay'a ait ayrıntılı krokilerin ele geçirildiğini ileri sürmüş ve krokileri yayınlamıştı. İP yetkileri ve Doğu Perinçek'in eşi Şule perinçek krokinin Taraf gazetesinden kendilerine fakslandığını ile sürmüştü.

 

12 Mayıs 2008- Ergenekoncuların Genelkurmay binasının önünde yer alan tüp üst geçidin bombalanması için plan yaptığını yazdı. Gazete bu bilgiyi Ergenekon soruşturmasında Eskişehir'deki evinde cephaneyle yakalan emekli Binbaşı Fikret Emek'in bilgisayarından çıkan "Hedef Kartı" adlı belgeye dayandırdı ve o belgeyi yayınladı.

 

13 Haziran 2008- Anayasa Başkanvekili Osman Paksüt ile 2 ay sonra Genelkurmayın başına geçeçek Orgeneral İlker Bağbuğ karargahta gizlice görüştüğünü yazdı. Görüşmede komuta katı boşaltılmış, güvenlik kameraları karartılmıştı. Başbuğ görüşmeyi doğruladı.

  

20 Haziran 2008- Gazeteye göre Genelkurmay sivil hayata müdahale planı hazırlamıştı. Genelkurmay 'Bilgi Destek Faaliyeti Eylem Planı' ile kamuoyunu hükümete, yeni anayasa paketine ve DTP’ye karşı yönlendirecek, TSK çizgisine getirilecekti. Genelkurmay haberi kesin olarak yalanlamadı.  

Taraf 'ın ele geçirdiği belgelere göre 12 Ekim 2007 tarihli, 'ivedi' damgalı Van Jandarma Asayiş Kolordu Komutanlığı istihbarat raporuyla, baskının nereden yapılacağı, zamanlaması ve baskın yapılacak üslerin koordinatları ayrıntılı olarak yer aldı.

Söz konusu istihbarat raporu, başta Genelkurmay istihbarat Başkanlığı olmak üzere, Kara Kuwetleri Komutanlığı istihbarat Başkanlığı, Jandarma Komutanlığı İstihbarat Başkanlığı, 2. Ordu Komutanlığı İstihbarat Başkanlığı ve Dağlıca Tabur Komutanlığı'nın bağlı olduğu Hakkari Dağ Komando Tugayı'na kadar her komuta kademesine bildirildi.

BASKIN İHBAR EDİLMİŞ
3590-2292-07/İDAM (63939) numarasiyla, saat 18.36'da faks mesajiyla ulaştirilan "Haber Talimati" ibareli raporda, Dağlica Taburu'na yapilacak saldırı, birebir şu ifadelerle haber verildi: "Hakkari-Yüksekova İkiyaka Bölgesi'nde faaliyet gösteren Zindan sorumluluğundaki T.Ö. (Terörist Örgüt) grubunun işbirlikçileri aracılığıyla, Dağlıca (20-37) 3. Motorize Tabur Komutanlığı'nın faaliyetleri hakkında bilgi almaya çalışığı, önümüzdeki günlerde Dağlıca Bölgesi'nde bulunan Keri Tepe (19-35) üs bölgesi ile Geper22- 35) olarak adlandırılan bölgede icra edilecek faaliyet esnasında askeri birliklere yönelik eylem yapmayı planladıkları..."

EYLEMCİLERİN İSİMLERİ DE VAR
Baskına ilişkin bütün bu bilgilerin yanı sıra, raporda ayrıca, Şırnak, Siirt, Van bölgelerinde de eylemler beklendiği uyarısı yapılarak, PKK'liların baskın düzenleyeceği karakollar hatta bu eylemlerde yer alacak örgüt elemanlarının kimliği bile aytıntılı olarak bildirildi.