BIST 10.292
DOLAR 32,70
EURO 35,13
ALTIN 2.439,37
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Tantavi Parkı'nda kupa heyecanı

Ümraniye Belediyesi tarafından bu yıl 2. kez düzenlenen Ümraniye Spor Oyunları’nda, dereceye giren takım ve sporculara kupaları verildi.

Abone ol

Etkinlik kapsamında bu yıl 3.’sü yapılacak Ümraniye Medya Kupası’nın fikstür çekilişi yapıldı.

Ümraniye Belediyesi ile Ümraniye İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nün ortaklaşa düzenlediği ‘2. Ümraniye Spor Oyunları’nın kapanışı, düzenlenen bir törenle yapıldı. Tantavi Parkı’nda yapılan törene Ümraniye Belediye Başkanı Hasan Can, İBB Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanı Numan Güzey, İlçe Milli Eğitim Müdürü İlyas Tekin, İlçe Gençlik ve Spor Müdürü Muhammet Kılıç, Ümraniye Belediye Başkan Yardımcıları Mahmut Eminmollaoğlu ve Serap Eşit Elveren, birim müdürleri, okul müdürleri ile çok sayıda öğrenci katıldı.

‘ÜMRANİYE BELEDİYESİ’NİN HIZINA YETİŞEMİYORUZ’

Törende bir konuşma yapan Ümraniye İlçe Milli Eğitim Müdürü İlyas Tekin, 2. Spor Oyunları’nın ilçede çok sayıda yeteneği gün yüzüne çıkaracağını söyledi. Etkinliğin mimarı olarak Başkan Hasan Can’ın bu konuda büyük özveri gösterdiğini söyleyen Tekin, Ümraniye Belediyesi’ni eğitim ve spora verdiği destek nedeniyle kutladı. Daha sonra söz alan Ümraniye İlçe Gençlik ve Spor Müdürü Muhammet Kılıç, etkinliğin ilçede yaşayan çocuk ve gençlerin gelişimine çok önemli katkılar sağlayacağını söyledi. Ümraniye Belediyesi’nin bu etkinlerde öncü bir rol oynadığını belirten Kılıç, ‘o kadar az zamanda, öyle büyük işler yapıyor ki, Ümraniye Belediyesi’nin hızına yetişmek mümkün değil’ dedi. Törende bir konuşma yapan İstanbul Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanı Numan Güzey, Ümraniye Belediyesi’nin yaptığı hizmetlerle Ümraniye’yi İstanbul’un mümtaz ilçelerden biri haline getirdiğini söyledi. Büyükşehir Belediyesi olarak Ümraniye’de yapılan hizmetleri izlediklerini vurgulayan Güzey, çabalarından dolayı Başkan Hasan Can’ı kutladı.

BAŞKAN HASAN CAN: ‘YETENEK AVCISIYIZ’

Son olarak söz alan Ümraniye Belediye Başkanı Hasan Can, bu yıl 2. kez düzenledikleri Spor Oyunları ile yetenekli insanlara fırsat sunduklarını söyledi. Bu tür etkinlikleri düzenlerken, çocuklara bugünün küçükleri değil yarının büyükleri gözüyle baktıklarını belirten Başkan Can, şunları söyledi: "Ümraniye Belediyesi olarak kültür sanattan spora, edebiyattan sağlığa tüm alanlarda yetenekli insanlara çeşitli fırsatlar sunduk. Düzenlediğimiz yarışmalarla onları ödüllendirdik, daha iyi eserler ortaya koymaları yolunda onları cesaretlendirdik. Adeta bir yetenek avcılığı yaptık. Şimdi de ilçemizdeki tüm okulların katılımı ile düzenlediğimiz 2. Ümraniye Spor Oyunları’nın kapanışını yapıyoruz. Dereceye giren tüm sporculara kupa ve madalyalarını veriyoruz. Tüm öğrencileri başarılarından dolayı kutluyor, emeği geçen herkese canı gönülden teşekkür ediyorum."

Başkan Hasan Can ve konukları, 2. Ümraniye Spor Oyunları’nda dereceye giren takım ve sporculara kupalarını verdi. Spor Oyunları’nda, 70 okuldan 36’sı dereceye girdi. Bu okullardan çeşitli dallarda dereceye girenlere toplam156 kupa verildi.

Program, konuşmaların ardından, Ümraniye Belediyesi’nin bu yıl 6.’sını düzenlediği Geleneksel Şiir Yarışması ödül töreni ile devam etti.

3. MEDYA KUPASI HEYECANI BAŞLADI

Etkinlik kapsamında, bu yıl 3. kez düzenlenen Ümraniye Medya Kupası’nın fikstür çekimi ile devam etti. Türkiye’de yayın yapan tüm ulusal TV ve gazetelerin katılımı ile gerçekleşecek Medya Kupası fikstürünü Ümraniye Belediye Başkanı Hasan Can, Ak Parti İlçe Başkanı Celal Erdoğan, Ümraniye Belediye Başkan Yardımcıları Ejder batur ve Serap Eşit Elveren ile bazı belediye meclis üyeleri birlikte çekti.

MURAT BOZ’A SEVGİ SELİ

Programın son etkinliği ise ünlü şarkıcı Murat Boz’un sahne aldığı konserdi. Tantavi Parkı’nı dolduran binlerce Ümraniyelinin alkışları arasında sahneye çıkan Murat Boz, sevilen şarkılarını Ümraniyeliler için seslendirdi. Özellikle gençlerin büyük ilgi gösterdiği konser kalabalığın coşkulu tezahüratları ile devam etti.