BIST 9.420
DOLAR 34,39
EURO 36,28
ALTIN 2.840,51
HABER /  DÜNYA

Tanrıverdi’den önemli açıklamalar

AK Parti MKYK Üyesi ve Manisa Milletvekili Hüseyin Tanrıverdi, PYD tarafından Resulayn’da sözde Kürt bayrağının asılmasıyla ilgili olarak, “...

Abone ol

AK Parti MKYK Üyesi ve Manisa Milletvekili Hüseyin Tanrıverdi, PYD tarafından Resulayn’da sözde Kürt bayrağının asılmasıyla ilgili olarak, “Sınır ötesinde Suriye toprakları içerisinde farklı bir bayrağın asılması konusunda elbette Dışişleri Bakanlığımız gerekli uyarıları yapmıştır. Türkiye’yi tehdit eden bir unsursa, bunun ortadan kaldırılması için devletimiz bir şekilde tavrını ortaya koyacaktır” dedi.
Tanrıverdi, İhlas Haber Ajansı (İHA) Manisa Temsilcisi Önder Aydın’a nezaket ziyaretinde bulundu. Ziyarette, yerel seçimler ve ülke gündemine ilişkin konuşan Tanrıverdi, önemli açıklamalar yaptı. İhlas Haber Ajansı’nı yakından takip ettiğini kaydeden Tanrıverdi, “İHA’nın haberlerini her yerde görüyoruz ve yakından tanıyoruz. İhlas Haber Ajansı’nın bize çok katkıları olmuştur. Tarafsız, objektif haberleriyle Manisa’da da etkinliğini gazetelerden, internet sitelerinden görüyoruz. Başarılarının devam etmesini diliyorum” dedi.
İHA Manisa Temsilcisi Önder Aydın da ziyaretinden dolayı Tanrıverdi’ye teşekkürlerini belirterek, İHA’nın çalışmaları ve haber ağı hakkında bilgi verdi. Adının sıkça büyükşehir belediye başkan adayı olarak anılması hakkında konuşan Tanrıverdi, şöyle konuştu: “Halkımız bizi milletvekili seçerek Meclis’e göndermiştir. Benim adaylık için şahsi bir kararım yoktur. Bizden hizmet bekleniyorsa, Sayın Başbakanımız da burada bize hizmet etmemizi öngörüyorsa bu çerçevede gereken yapılır. Artık Manisa büyükşehir belediyesi oldu. 960 bin civarında kayıtlı bir seçmenimiz var. Büyükşehir belediye başkan adayının birebir hemşehrilerimizi tanıması, gezmesi ve dinlemesi biraz zaman alacaktır. Bu yüzden Eylül ayında bir isim üzerinde açıklama yapılırsa çalışmalarımız kolaylaşır. Büyükşehir belediye başkanlığını bizim almamız lazım. Bu şehir 5 yılını kaybetti. Belediyecilik hizmetlerinde AK Parti başarılı bir partidir."
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın İstanbul’daki belediyecilik anlayışının dünyaya model olduğunu belirten Tanrıverdi, sözlerini şöyle sürdürdü: "Bizim amacımız sosyal belediyeciliği uygulamak. Altyapı belediyeciliği zaten görevimiz, yapmakla yükümlüyüz. Fakat sosyal belediyeciliği bizim dışımızda uygulayan bir parti yok. Avrupa dahi belediyecilikte bizi örnek almaya başladı. Manisa’ya merkezi hükümet olarak sorumluluk alanımızdaki hizmetleri yapıyoruz. Hastaneler, yollar, köprüler hepsini yapıyoruz. Manisa’ya görev sorumluluğumuz içerisinde olmamasına rağmen iki önemli yatırım için destek olduk. Hatta biz seçimlerden hemen sonra kendisine dedik ki ‘ne zaman istersen gel, siyasi parti ayrımı yapmaksızın Bakanlığımıza götürür ne talep edilirse yardımcı olunur’ demiştik. Nitekim de öyle oldu. Önemli olan Manisa’nın Manisalıların kazanmasıdır. 4 yıl geçmesine rağmen gelmemişlerdi. Baktılar ki bir çare yok, yapılamıyor geldiler. Biz seçim için değil, insanlar için çalışan partiyiz. Bunun takdirini vatandaş yapacaktır.”

“ORTADOĞU SANCILI BİR COĞRAFYA”
Tanrıverdi, Türkiye’nin Suriye sınırına 100 metre mesafedeki Resulayn’da sözde Kürt bayrağının asılmasıyla ilgili soruya şöyle cevap verdi: “Bölgede çok büyük bir rahatsızlık var. Bunun ana kaynağı Filistin-İsrail çatışmasıdır. Ortadoğu gerçekten sancılı bir coğrafya. İsrail’in Filistin’e karşı acımasız tutumu, bölgede hakimiyet kurma düşüncesinin eseridir. Bölgedeki bu sancının durdurulması, İsrail’in ve onu şımartanların kendisini dizginlemesi, kendisine çekidüzen vermesiyle mümkündür. Tabii ki ülkelerin içişlerine başka bir ülke karışmaz. Ancak, insan hakları söz konusu olursa, demokrasi söz konusu olursa komşu ülkeler bu rahatsızlıklarını dile getirir. Bu sözler dikkate alınır veya alınmaz."
Türkiye’nin, bu konuda bölgeye ilişkin rahatsızlıklarını her defasında dile getirdiğini belirten Tanrıverdi, sözlerine şöyle devam etti: "Özellikle Suriye konusunda insan hak ve özgürlükleri bakımından büyük bir vahşet yaşandığı için Suriye’deki halkı destekleyen beyanlarda bulunuyor. Mısır darbesinde de yine aynı tutum içerisindedir. Refah kapısını darbeciler kapattı. Yer altındaki 3 tane tüneli de bombaladılar. Siz Mısır’da darbe yapıyorsunuz ama Filistin halkına da darbe yapıyorsunuz. Bu gözden kaçırılmamalıdır. Bu noktada Suriye’de iç savaş sonucu oluşan durumlara göre Türkiye yakın takibini yaptığı olaylara ilişkin tedbirlerini almıştır. Sınır ötesinde Suriye toprakları içerisinde farklı bir bayrağın asılması konusunda elbette Dışişleri Bakanlığımız gerekli uyarıları yapmıştır. Türkiye’yi tehdit eden bir unsursa, bunun ortadan kaldırılması için devletimiz bir şekilde tavrını ortaya koyacaktır. Oradaki olayları devlet yetkililerimiz ve kurumlarımız takip ediyor. Takipler sonrası yapılması gereken neyse hukuk çerçevesinde yapılır. Bu konuda ana muhalefet ve muhalefet partilerinin tedirgin olmasına gerek yok. Türkiye’de Türkiye’nin onurunu koruyan bir hükümet iş başındadır. Sorumluluğunu bilen bir Başbakan ve Cumhurbaşkanı vardır. Bu yüzden tedirgin olmalarını gerektirecek bir durum yok. Yeter ki onlar aklı selim olsunlar, yeter ki Türkiye’nin bütünlüğünü zedeleyecek bir şekilde, heyecanını ve moralini bozacak şekilde bir tutum sergilemesinler.”

“BİZ KİMİN SÖZÜNE GÖRE HAREKET EDECEĞİMİZİ ŞAŞIRDIK”
Yeni anayasa çalışmaları ve uzlaşı sağlanan 48 madde ile ilgili konuşan Tanrıverdi, şunları söyledi: “TBMM’de grubu bulunan partilerce bir komisyon kurulmuştur. Bu komisyonda 4 partiden 3’er temsilci var. 326 milletvekili çıkaran AK Parti’den de 3 temsilci, 30 milletvekili olan BDP’den de 3 temsilci seçilmiştir. Milletvekili sayısına bakılmaksızın adil bir temsille orada bir anayasa değişikliğini yapmak istiyoruz. Bu halk bize bu anayasayı değiştirin diyor. Süreç başladı ama tümü üzerinde uzlaşma sağlanamadı. 48 madde üzerinde anlaşma sağlandı. 48 madde sağlandıysa Sayın Başbakanımız da dedi ki ‘uzun süre olmasına rağmen tüm maddelerde uzlaşma sağlanamadı. Hiç olmasa sağlanan maddeler için meclisi bir hafta çalıştıralım. Bu maddeleri geçirelim’ Buna Milliyetçi Hareket Partisi olumlu baktı. ‘Biz hazırız’ dedi. Bizde mutlu olduk. Hiç değilse 48 maddeyi değiştiririz dedik. Ama 2 gün sonra MHP’nin genel başkanı tarafından bir açıklama yapıldı. ‘Biz bu işte yokuz’. Şaşırdık. Kurumların bir ciddiyeti, siyasi bir ahlakı vardır. Yani birinin ‘yok’ dediğine öbürü ‘var’ derse o zaman siyasi güvensizlik ve paralelinde istikrarsızlık oluşur. Biz kimin sözüne göre hareket edeceğimizi şaşırdık. Milliyetçi Hareket Partisi bu konuda, Cumhuriyet Halk Partisi’nden çok farklı olmadı. Bu konuda ruh ikizlikleri bir kez daha ortaya çıkmış oldu. Ana muhalefet ve muhalefet partileri kendi içlerinde bir kez daha düşünüp Başbakan’ın davetine uyarak 48 maddeyi meclise getirmelidirler.”
(İHA)