BIST 9.771
DOLAR 33,98
EURO 37,67
ALTIN 2.728,39
HABER /  GÜNCEL

Tam 521 kilo !

Kocaeli’de düzenlenen operasyonda piyasa değeri 35 milyon lira olan 521 kilogram eroin ele geçirilirken gözaltına alınan bir kişi ise tutukl...

Abone ol

Kocaeli’de düzenlenen operasyonda piyasa değeri 35 milyon lira olan 521 kilogram eroin ele geçirilirken gözaltına alınan bir kişi ise tutuklanarak cezaevine gönderildi.
Kocaeli Emniyet Müdürlüğü KOM Şube Müdürlüğü Narkotik Büro Amirliği ekipleri tarafından düzenlenen operasyonda yarım ton eroin ele geçirildi. Alınan bilgiye göre Narkotik Büro Amirliği ekiplerinin yaklaşık bir aydır yaptığı istihbarı çalışmalar soncu İstanbul’a gitmek üzere yola çıkan bir TIR, TEM otoyolunun Kandıra Turnikeleri mevkiinde durduruldu. TIR’da yapılan aramalarda piyasa değeri yaklaşık 35 milyon TL olan 521 kilogram eroin maddesi ele geçirildi. Gözaltına alınan H.Ş. isimli şahıs emniyette tamamlanan işlemlerinin ardından tutuklanarak cezaevine gönderildi.
Kocaeli Valisi Ercan Topaca, ele geçirilen eroinlerle birlikte İl Emniyet Müdürlüğü bahçesinde basın açıklaması düzenledi. Uyuşturucu konusunun, özellikle gençleri uzak tutmaya çalıştıkları bir konu olduğunu belirten Vali Topaca, “Onların sağlığı, sıhhati, hem zihnen hem de bedenen sağlam bireyler olarak yetiştirilmesinde ne büyük engellerden biri bu gördünüz uyuşturucular. Yıllardır uyuşturucuyla ilgili olarak Kocaeli’de çok ciddi bir çalışmalar gerçekleştiriyoruz. Bu kapsamda çok sayıda uyuşturucu madde yakalandı, failleri tutuklandı ve cezaevinde yargılaması devam ediyor” dedi.
Ele geçirilen 521 kilogramlık eroinin Kocaeli için bir rekor olduğunu belirten Topaca, “Bu kadar külliyatlı miktarda eroini de ilk defa yakalıyoruz. Son olarak 2012 yılında 150 kilogram ağırlığında eroin yakalanmıştı. O ana göre en fazla miktar oydu. Bu kadar zehir ve zararlı madde yakalanmamıştı. Bu uyuşturucu yakalanmasaydı piyasaya sürülecekti ve gelecek nesiller zehirlenecekti. İl olarak bu çalışmaları hassasiyetle takip ediyoruz. Polisimiz ve jandarmamız çok büyük hassasiyet göstermeye devam edecek” şeklinde konuştu.
2014 yılının istatistiki bilgilerini basın mensupları ile paylaşan Vali Topaca, Ocak ayından içinde bulunduğumuz güne kadar toplam 827 kilogram eroin, 848 kilogram esrar, 3 kilogram bonzai, 3 bin 600 adet hap ve 7 kilogram afyon sakızı yakalandı. Bu kapsamda 427 şüpheli yakalandı ve 218 faili tutuklandı. Ayrıca 500 ton kaçak akaryakıt, 2 milyon 577 bin adet kaçak sigara ve 238 şişe kaçak içki, 299 bin adet cinsel uyarıcı hap, 4bin 840 adet kaçak cep telefonu ele geçirildi. Bu olaylarla ilgili olarak da 228 şüpheli gözaltına alındı, 16 şüpheli tutuklandı” dedi.
(İHA)