BIST 10.852
DOLAR 32,66
EURO 35,44
ALTIN 2.511,53
HABER /  POLİTİKA

Talimat KCK'dan uygulama BDP'den!

BDP, Hakkari'de gerçekleştirilen operasyonlarda ölü ele geçirilen terör örgütü PKK üyelerinin cenazelerinin Diyarbakır'a getirileceğini söyledi.

Abone ol

BDP Diyarbakır İl Eş Başkanı Zübeyde Zümrüt, Hakkari'de gerçekleştirilen operasyonlarda ölü ele geçirilen terör örgütü PKK üyelerinin cenazelerinin Diyarbakır'a getirileceğini söyledi.

BDP Diyarbakır millitvekilleri Leyla Zana, Altan Tan ve Emine Ayna'nın katılımıyla basın açıklaması yapan Zümrüt, Kazan Vadisi'ndeki operasyonlarda kimyasal silah ve misket bombalarının kullanıldığını ileri sürdü. Zümrüt, "Bu konuda tüm ailelerin, iç ve dış hukuk yollarına başvurmalarının önemli olduğunu düşünüyoruz. Savaşın da, çatışmanın da bir hukuku ve bir ahlakı vardır." dedi.

Hakkari'nin Çukurca ilçesi Kazan Vadisi'nde öldürülen ve Malatya'da aileleri tarafından teşhis edilen PKK'lıların cenazalerinin KCK'nın talimatıyla BDP'liler tarafından alındığı ifade ediliyor. 3 teröristin cenaze töreninde çıkarılacak olaylarda, grupları polisle karşı karşıya getirmenin amaçlandığı da edinilen bilgiler arasında.