BIST 10.025
DOLAR 35,16
EURO 36,68
ALTIN 2.956,54
HABER /  SAĞLIK

Taksim İlkyardım nereye taşınıyor?

Taksim İlkyardım Hastanesi'nin nereye taşınacağı ile ilgili soruya Bakan Müezzinoğlu cevap verdi.

Abone ol

Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, "Taksim İlkyardım Hastanesi'ni Gaziosmanpaşa'ya taşıyacağız. 1-1.5 ay içerisinde biz Gaziosmanpaşa'daki hastanemizi devralacağız. Zaten bütün tıbbi donanımı ve malzemeleri hazır bekliyor" dedi.

Müezzinoğlu, Sağlık ve Sosyal Hizmet Çalışanları Sendikası'nca, Topkapı 1453 Sosyal Tesisleri'nde düzenlenen iftar programında tüm sağlık çalışanlarıyla bir araya geldi.
Doktorlarıyla, ebeleriyle, hemşireleriyle, acilcileriyle bir aile olarak bu ülke insanına sağlık hizmetini saygın ve güçlü bir şekilde sunanlar olarak 5 yıl sonra da çok ileri noktada olacakları konusunda hiçbir tereddütleri olmadığını aktaran Müezzinoğlu, bunun için hizmet merkezlerine milleti almalarının yeterli olacağını, 10 yıl öncesinde hemşirelerin işsiz kalmasına rağmen bugün kendilerinin "50 bin hemşire arıyoruz" dediklerini anlattı.

Müezzinoğlu, sağlık alanında hizmet ve memnuniyet konusunda dünyaya örnek olma noktasına gelmelerini tüm sağlık çalışanlarıyla sağladıklarını kaydederek, "Hiç tereddütünüz olmasın ki yarınlarınız bugünden daha iyi olacaktır. Geleceğe daha çok umutla ve güvenle bakacağız. Çünkü biz bu ülkeyi seviyoruz ve 75 milyon da bizi seviyor" dedi.

Zaman zaman olumsuz tavırlarla karşılaşılsa da her gün on milyonlarla muhatap olunan bir camiada milletin sağduyusunun sağlık çalışanlarına sahip çıkacağını ve kendilerinin de bu duyarlılığı yapacakları çalışmalarla artıracaklarını belirten Müezzinoğlu, hasta-sağlık çalışanı arasındaki iletişimin ile içi iletişimden daha öte bir iletişim olduğunu, bu alanda oluşacak kamu bilincini, hekimine sahip çıkması yönünde şekillendirmek için kampanyalar yapacaklarını anlattı.
"Bir sac ayağı veya binanın ana kolonları gibi hepimiz değerli, önemliyiz"
Bakan Müezzinoğlu, şöyle devam etti:

"Üniversitelerimiz olmadan Türkiye'de sağlık olmaz. Aile hekimlerimiz, hemşirelerimiz, ebelerimiz olmadan Türkiye'de sağlığı daha iyi bir noktaya getirme şansımız olmaz. Bir sac ayağı veya binanın ana kolonları gibi hepimiz değerli, önemliyiz, hep birlikte gelişeceğiz. 75 milyon güçlü Türk milletinin önünde bugünkü saygınlıktan daha güçlü bir saygınlığı hep birlikte başaracağız.

Bu ülke, bu millet her türlü hizmetin en iyisine, güzeline layık, değerleri olan bir millet. Eziyetin, merhametin, fedakarlığın, sandığın ne olduğunu bilen bir millet. Biz de böyle güçlü bir millete hizmet eden saygın bir mesleğin mensuplarıyız. Dünyada hiçbir meslek yoktur ki bir hekimliğin, ebeliğin, hemşireliğin veya sağlık çalışanının yerini alabilsin. Hiçbir mesleğe bizim meslek için yapılan kadar dua edildiğini dünyanın neresine giderseniz gidin göremezsiniz. Siz özlük hakları anlamında ne kadar, neleri istiyorsanız, bu millet zaten size hayır dualarıyla zaten peşin olarak veriyor. Peşinen aldıklarınıza önce şükredin, sonra bizim vereceklerimize de ayrıca teşekkür eder, alkış tutarsınız."

Müezzinoğlu, konuşmasından sonra gazetecilerin sorularını yanıtladı.
"Tam gün yasası ile ilgili yeni gelişme var mı, yasada ne gibi değişiklikler olacak?" şeklindeki soru üzerine Müezzinoğlu, doktorların bütün emeklerini, birikimlerini mesai içinde hastalarına aktarabileceklerini belirterek, mesai sonrası üniversitelerinde muayenehaneleri gibi çalışabileceklerini, SGK'dan aynı paylarının devam edeceğini, mesai sonrasında illa hocalara gitmek isteyen hastaların, hocaların üniversitedeki ofislerine gelebileceğini söyledi.
Mehmet Müezzinoğlu, şunları kaydetti:

"Katılım payı olarak muayene ücreti ve ilave SUT'un yüzde 50'si kadar bir miktarı ödeyecekler. Dolayısıyla bu anlamda hem üniversite hocalarımız birikimlerini mesai sonrasında da üniversitelerinde hastalarına aktarmış olacaklar hem de maddi anlamda arzu ettikleri imkanı yakalamış olacaklar. İster cumartesi ister pazar, ne zaman istiyorlarsa normal mesai sonrası yine fakültelerinde devam etmelerini istiyoruz.

Bunun dışında üniversitelerinde kalan hocalarımıza Türkiye genelinde veya yurt dışında şayet onların birikimlerinden eğitim ve uygulama amaçlı ihtiyaç var ise üniversite yönetimlerimizle sözleşme yaparak, gerek vakıf üniversitelerine, gerek özele, gerek bir başka şehre, gerekse bir başka ülkede belirli sürelerle kadronun yüzde 5'i kadar olan kısmına birikimlerini aktarmalarına düzenleme getirmeyi düşünüyoruz.

Diğeri de üniversiteye dönmemiş bazı hocalarımız dışarda kalabilir. Bunların birikimlerinden yine eğitim, uygulama amaçlı üniversitelerimiz istifade etmek isteyebilir. Yine üniversite yönetimlerimize dışarda kalmış hocalarımızdan kadrosunun yüzde 5'i kadarını sözleşmeli olarak kullanma hakkını vermeyi düşünüyoruz. İnşallah ekimin ilk haftasında bunu yasalaştıracağız."
"Taksim İlkyardım Hastanesi taşınacak"

Bakan Müezzinoğlu, "Taksim İlkyardım Hastanesi'nin taşınmasıyla ilgili neler söyleyeceksiniz?" sorusuna karşılık da hastanenin bir süreliğine taşınacağını ve hastane binasının yıkılarak yeniden yapılacağını söyledi.

Müezzinoğlu, "1-1,5 ay içerisinde biz Gaziosmanpaşa'daki hastanemizi devralacağız. Zaten bütün tıbbi donanımı ve malzemeleri hazır bekliyor. Benim kanaatim, Kurban Bayramı öncesinde hastanemizi açmış olmayı planlıyoruz. Onu açtıktan sonra Taksim İlkyardım'ın yıkım ve yeniden yapım süreci başlayacak" diye konuştu.