BIST 9.900
DOLAR 34,10
EURO 38,09
ALTIN 2.875,03
HABER /  GÜNCEL

Taksicilerin can güvenliği yok

İstanbul Otomobilciler Esnaf Odası Başkanı Semih Kaçanoğlu, Bakırköy Belediye Başkanı Erzen'i ziyaret etti.

Abone ol

İstanbul Otomobilciler Esnaf Odası Başkanı Semih Kaçanoğlu, oda yönetim kuruluyla Bakırköy Belediye Başkanı Ateş Ünal Erzen’e yaptığı teşekkür ziyaretinde çarpıcı açıklamalarda bulunarak,” Taksi durakları yetersiz olduğu için şimdiye kadar 99 taksicimizi şehit verdik” dedi.

Bakırköy Belediyesinin ilçedeki taksi duraklarını yenilemeye başlamasının İstanbul’daki diğer 31 ilçe başkanına örnek olması gerektiğini vurgulayarak sözlerine başlayan Semih Kaçanoğlu, “ İstanbul’da 18 bin taksici esnafımız 24 saatte 1.5 milyona yakın vatandaşımızın ulaşımını sağlıyor. Fakat taksici esnafımız duraklarının çok az olmasından dolayı sağlıksız ve güvensiz koşullarda çalışmalarını sürdürüyor. Taksi duraklarının İstanbul genelinde yetersiz olmasından dolayı bugüne kadar 99 şehit verdik. Yaptığımız araştırmaya göre bugüne kadar hunharca öldürülen taksici esnafımızın %85’i serbest çalışıyor. Eğer taksi duraklarımız yeterli olsa hem bu şehitlerimizi vermeyeceğiz hem de boş dolaşmaktan kaynaklanan trafik yoğunluğunun önüne geçeceğiz. Bu açıdan bakıldığında Bakırköy Belediye Başkanının göstermiş olduğu hassasiyet bizleri çok mutlu etti. Başkanımız en kısa sürede yasal prosedürlerine uygun olarak taksi duraklarını yenileyecek. “dedi.

Bakırköy Belediye Başkanı Ateş Ünal Erzen de,” Taksi durakları aslında mahallelerimizde bir nevi karakol görevi üstlenmektedir. Dikkat edin taksi durağının olduğu sokaklar İstanbul’un suç oranının en düşük olduğu sokaklardır. Aslında taksi duraklarının sayısını artırarak hem taksici yurttaşlarımızın güvenliğini sağlıyoruz hem de taksi duraklarının bulunduğu sokaklarda güvenliği sağlıyoruz. Bu yüzden biz Bakırköy Belediyesi olarak taksi duraklarını önemsiyoruz ve taksici esnafının ilkel ve sağlıksız koşullarda çalışmalarını engellemek için tüm çabamızı göstereceğiz. Mevcut taksi duraklarını yenileme de bunun ilk adımı” şeklinde konuştu.