BIST 9.900
DOLAR 34,10
EURO 38,09
ALTIN 2.875,03
HABER /  DÜNYA

Takip ediliyorlardı

Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay, Hatay’da eylem hazırlığı içindeyken yakalanan grubun takip edildiğini belirterek, “Özellikle kamplara dönü...

Abone ol

Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay, Hatay’da eylem hazırlığı içindeyken yakalanan grubun takip edildiğini belirterek, “Özellikle kamplara dönük bazı eylemler için endişe ediliyordu” dedi.
Beşir Atalay, Cemal Reşit Rey Konser Salonu’nda katıldığı programda gazetecilerin sorularını yanıtladı. Reyhanlı saldırılarına ilişkin internette yayınlanan ve jandarma istihbarat raporları olduğu iddia edilen belgelerle ilgili bir soru üzerine Atalay, “Bu konular güvenliğin özel konularıdır. Yani biz terörün tespitine karşı oldukça duyarlıyız. El Kaide konusunda Türkiye daha önce çok önemli operasyonlar daha önce yapmıştır. Başka şeyler de var. Dün Hatay’da bir grup gözaltına alındı. O da bir istihbarat sonucu. Takip ediliyordu zaten. Özellikle kamplara dönük bazı eylemler için endişe ediliyordu. O manada güvenliğin dikkatle yürüttüğü çalışmalar var” diye konuştu.
Atalay, istihbarata rağmen Reyhanlı saldırılarının neden durdurulamadığı yönünde bir soru üzerine de, “O konuda bazı iddialar var. Bizim bu konularda her zaman yaptığımız bir şey vardır. Bunları ayrıntılı şekilde inceletmek. Başbakanlık Teftiş Kurulu görevlendirildi. İçişleri Bakanlığı müfettişleriyle birlikte bu konuda çalışma yapacaklar. Ondan sonra biz bu konularda bir ihmal var mı göreceğiz? İnceleme yapmadan hüküm vermemiz uygun olmaz” dedi.
(İHA)