BIST 9.109
DOLAR 34,25
EURO 37,63
ALTIN 2.918,63
HABER /  GÜNCEL

Tahrikçi Rum işbaşında!

Rum milletvekili Marios Matsakis, Atatürk Havalimanı'nda Kıbrıs Rum Kesimi bayrağı açtı.

Abone ol

KKTC'de Türk bayrağını gönderden indiren Rum Demokratik Parti (DİKO) milletvekili Marios Matsakis, Atatürk Havalimanı'nda Kıbrıs Rum Kesimi bayrağı açtı.

Türkiye Avrupa Birliği Karma Parlamento Komisyonu 56. Genel Kurul Toplantısı'na katılmak için Amman üzerinden İstanbul'a gelen Matsakis, Atatürk Havalimanı'nda basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Öncelikle, çantasında taşıdığı Kıbrıs Rum Kesimi bayrağı ve AB bayrağını açan Matsakis, "Benim eylemlerdeki amacım yabancı askerlerin Kıbrıs'tan çekilmesidir. Kıbrıs'ta her iki tarafın kayıpları konusunda yeni bir eylem yapabilirim. Ama bu ne olur şimdilik kestirmek güç" dedi.

Türkiye'nin AB üyeliği yolundaki çalışmalarına da değinen Matsakis, "Türkiye AB'ye girmeye çalışıyor fakat bunun için öncelikle ordunuza çeki düzen vermeniz gerekiyor. Türk ordusu Türkiye için çok büyük bir sorun. AB sürecindeki sorun politikacılar arasında değil, tamamen ordular arasında bir sorundur. Ben sıradan bir insanım. Çok ünlü veya zengin değilim. Sadece en iyiyi, en doğruyu anlatmaya çalışıyorum. Eğer bir birlik olmasını istiyorsanız ve AB'ye girmek istiyorsanız öncelikli olarak ordunuzu geri planda tutmalısınız, ordunun politikaya karışmasına izin vermemelisiniz. Türk ordusu AB'ye girme açısından büyük bir tehdit" diye konuştu.
Marios Matsakis, açıklamasının ardından THY'nin tarifeli seferiyle Ankara'ya gitti.