BIST 9.900
DOLAR 34,10
EURO 38,09
ALTIN 2.875,03
HABER /  DÜNYA

Tahrandan ABDye uyarı

Amerika'nın Irak'ta çıkış yolu aradığına dair haberlere Tahran farklı bir yorumla katıldı.

Abone ol

Tahran, "Amerika'nın Irak'ı terk etmesi, Washington'un yararına olacaktır" görüşünü bir kez daha yineledi.

Tahran Cuma İmamı Hucettülislam Ahmed Hatemi, Irak'ta her geçen gün istikrarsızlık ve huzursuzluğa şahit olunduğunu belirterek Amerika'nın yanlış bölge siyasetlerinin net görüldüğü yerin Irak olduğunu söyledi.

Amerika'nın Irak'ta huzursuzluk ve istikrarsızlık çıkardığını ve "Irak'taki istikrarsızlıkta İran'ın parmağı olduğunu" iddia ettiğini belirten Ahmed Hatemi, şöyle konuştu: "Amerika, Saddam'ın yerine yeni bir diktatör getirmeye çalışmaktadır. Amerikalılar, Irak'ta barış ve huzuru gerçekten ve samimi olarak istiyorlarsa, süratle Irak'ı terk etmeli. Irak'ta tam bir bataklığa saplanan Amerika, geri de gidemiyor ileri de gidemiyor."

Amerika'nın İslam'ın gerçek düşmanı olduğunu ifade eden Hatemi, Şii ve Sünni ihtilaflarını çatışmaya dönüştürerek şeytani oyunlarını uygulamaya koyduklarını, bu oyuna ise bölgedeki bazı medya organlarının da alet olduğunu belirtti.

Tahran Cuma İmamı Ahmed Hatemi ayrıca, İran Cumhurbaşkanı Mahmud Ahmedinecad'ın Amerikan halkına hitaben yazdığı mektuba dikkat çekerek şöyle konuştu: "Bu mektubun mantığı ve felsefesi, 'Bizim Amerikan halkı ile bir sorunumuz yok' mesajıdır. Bütün sorunumuz ve sorunların başı da, Amerika'nın başındaki diktatör yöneticiler. Dünyanın her yerinde Bush'un yanlış siyasetlerinin izini görebilirsiniz. Irak'ta, Lübnan'da, Afganistan ve Filistin'deki cinayetlerde, Bush'un yanlış siyasetlerini görebilirsiniz"

Deniz Kuvvetleri Günü münasebetiyle Deniz Kuvvetleri personeli ile İran Devrim Muhafızları Komutanı Yahya Rahim Safevi gibi üst düzey komutanların da katıldığı Cuma namazında hutbe okuyan imam Ahmed Hatemi, Amerika'nın Irak'tan geri çekilmekten başka çıkar yolu olmadığını sözlerine ekledi.