BIST 9.109
DOLAR 34,24
EURO 37,63
ALTIN 2.921,56
HABER /  GÜNCEL

Tacizle suçlanan antrenör beraat etti

Tacizle suçlanan Halter Bayan Milli Takımı antrenörü Üstündağ beraat etti.

Abone ol

Halter Bayan Milli Takımındaki sporculara cinsel tacizde bulunduğu iddiaları ile ilgili olarak 20 yıl 9 aya kadar hapis istemiyle yargılanan Bayan Halter Milli Takımının eski antrenörü Mehmet Üstündağ beraat etti.

Ankara 7. Asliye Ceza Mahkemesindeki davanın bugünkü karar duruşmasına, sanık Üstündağ ve avukatları Mehmet Mermer, Mehmet Kayabatı ile müşteki Aylin Daşdelen, Sibel Şimşek ve Şule Şahbaz'ın avukatları Gökner Kayaş katıldı.

KEFALETİNİ GERİ İSTEDİ

Cumhuriyet Savcısı Nergiz Baykara, daha önce verdiği mütalaayı tekrarlayarak, sanığın beraatine karar verilmesini ve tahliyesi sırasında ödediği kefaletin iadesini talep etti.
Avukat Kayaş, sanığın üzerine atılı suçları işlediği kanaatinde olduklarını ifade ederek, Üstündağ'ın cezalandırılmasını istedi.

Sanık avukatları ise daha önceki savunmalarını tekrar ederek, Cumhuriyet savcısının mütalaasına katıldıklarını kaydettiler. Yargıç Tayyar Köksal, Mehmet Üstündağ'ın, üzerine atılı “ırza tasaddi, eğitim ve terbiyesi altındakilerine fena muamele ve hürriyeti tahdit” suçlarından ayrı ayrı beraatine karar verdi.

Köksal, karar kesinleştikten sonra da sanığın tahliyesi sırasında ödediği kefalet ücretinin iadesine karar verildiğini belirtti. Üstündağ, beraat kararını mahkeme salonunda bulunan eşi Nazmiye Üstündağ'a sarılarak kutladı.