BIST 9.963
DOLAR 34,03
EURO 37,99
ALTIN 2.825,36
HABER /  BİLİM - TEKNOLOJİ

Tablet bilgisayarda güvenlik açığı

3G erişimli Apple iPad tablet bilgisayarlarda, operatör kaynaklı güvenlik açığı nedeniyle kullanıcılar şokta.

Abone ol

Yaklaşık 114 bin iPad kullanıcısının e-mail adresleri çalındı. Mağdurlar arasında Beyaz Saray Genel Sekreteri, New York Times direktörü ve çok sayı-da işadamı var

3G erişimli Apple iPad tablet bilgisayarlarda, operatör kaynaklı güvenlik açığı nedeniyle kullanıcılar şokta. ABD’de bilgisayar korsanları, iPad’in yaklaşık 114 bin kullanıcısının elektronik adreslerini elde etti.  Ünlü teknoloji sitesi Valleywag’in haberine göre, e-mail adresleri çalınan kişiler arasında New York Belediye Başkanı Michael Bloomberg, Beyaz Saray Genel Sekreteri Rahm Emanuel, New York Times direktörü Janet Robinson gibi isimlerle birlikte yüzlerce şirket yöneticisi ve askeri yetkili de var.

CEP OPERATÖRÜ NEDEN OLDU

İddialara göre bilgisayar korsanlarının, iPad’in 3G ağına bağlandığı cep telefonu operatörü AT&T’nin sistemindeki bir açıktan faydalanarak bu bilgileri elde etti. AT&T şirketi de bir açıklama yayınlayarak, güvenlik sisteminde açık bulunduğunu kabul etti ve kullanıcılardan özür diledi. Apple şirketi, geçen ay sonunda piyasaya çıkan ürünün 2 milyon adet satıldığını açıklamıştı.