BIST 9.900
DOLAR 34,10
EURO 38,09
ALTIN 2.875,03
HABER /  GÜNCEL

Suyun kıymetini bilmiyoruz

Gelecekte dünyada su krizleri yaşanacağına ilişkin araştırmalar Türkiye'de pek etkili olmuyor!

Abone ol

Manisa'nın Alaşehir ilçesinde, Avşar Barajı'nı besleyen Derbent Deresi boyundaki köyler ve arazilerden atılan atık maddeler, sel sularıyla gelerek barajda birikti.

Avşar Barajı, dere yataklarından gelen sel sularıyla adeta çöplüğe döndü.
Barajı besleyen Derbent Deresi boyundaki köyler ve arazilerden sulara atılan atık maddelerin, sel sularıyla gelerek barajda birikmesinin, balık ölümlerine yol açabileceği bildirildi.

Alaşehir Üzüm Sulama Birliği İkinci Başkanı Necdet Türk, yaptığı açıklamada, barajın normal su kapasitesinin 84 milyon metreküp olduğunu, kum ve atık maddelerle dolması nedeniyle kapasitenin yaklaşık 60 milyon metreküpe düştüğünü belirtti.

Barajda biriken atık maddelerin sık sık temizlendiğini ifade eden Türk, şunları kaydetti:

''Avşar Barajı'nın yapılış projesinde, bu barajın dolmasıyla birlikte Avşar-2 projesi devreye girecekti. Bu projenin süresi geçti, ancak hiçbir çalışma yok. Biz, ikinci barajın yapılması ve halen hizmet veren barajın temizlenmesi için başvurumuzu yaptık. Barajın kapasitesi düşünce kirlenme daha kolay oluyor. Barajı besleyen çay boyunda bulunan köyleri atık madde ve ilaç kutularını atmamaları için uyarıyoruz. Barajda biriken atık maddeleri de sık sık temizliyoruz.''