BIST 9.900
DOLAR 34,10
EURO 38,09
ALTIN 2.875,03
HABER /  GÜNCEL

Suyun dışında 13 saat yaşadı

Mucize Japon balığı, küçük kavonuzundan dışarı sıçrayınca susuz kaldı ama 13 saat boyunca suyun dışında yaşamayı başardı

Abone ol

İNTERNETHABER

Fotoğraftaki Japon balığı, gecnin bir yarısı küçük kavanozunun dışına sıçradı, ama 13 saatten fazla bir süre susuz kalmasına rağmen hayatta kaldı.

Sahibi Barbara Woodward, sabah işe gitmek için kalktı ve salona geçince kocasının hediye ettiği Japon balığını akvaryumda göremedi. Yere bakınca, balığın yerde yatıyor olduğunu gördü.

Balığın ölmüş olduğunu düşüen kadın, akşam eşiyle beraber yerden kaldıracaklarını düşünerek dokunmadı. "Balığı öldü zannettim ve dokunmaya içim dayanamadığı için, öylece yerde bırakıp işe gittim" diyen Woddward'ı, iş dönüşünde bir sürpriz bekliyordu.

Sabah yedide gittiği işten akşam sekizde dönen 61 yaşındaki Barbara Woodward, balığın kıpırdadığını gördü. Gözlerine inanamayan kadın bir yemek kaşığı alarak balığı kaldırmaya çalıştı ve hala yaşıyor olduğunu fark etti.

Balığı hemen kavanozuna geri koydu ve kısa süre sonra balık hareket etmeye başladı. Normalde Japon balıkları kendi doğal ortamlarının dışında 10 dakikadan fazla hayatta kalamıyorlar. Bu balığın ise net bilinen 13 saatin dışında da bir kaç saat daha fazladan yaşadığı düşünüldüğünde bunun bir mucize olduğuna inanıyor sahibi.