Toplanan inek sütü miktarı, Temmuz ayında bir önceki aya göre yüzde 0,8 arttı. Yumurta üretiminde ise düşüş yaşandı<br/>Türkiye İstatistik K...
Abone olToplanan inek sütü miktarı, Temmuz ayında bir önceki aya göre yüzde 0,8 arttı. Yumurta üretiminde ise düşüş yaşandı
Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) Temmuz ayı süt ve süt ürünleri üretimi verilerini açıkladı. Buna göre mevsim ve takvim etkisinden arındırılmış toplanan inek sütü miktarı Temmuz ayında bir önceki aya göre yüzde 0,8 arttı Mevsim ve takvim etkisinden arındırılmış seriye göre; ticari süt işletmeleri tarafından üretilen içme sütü miktarı 2014 yılı Temmuz ayında bir önceki aya göre yüzde 3,8 azalış, inek peyniri üretimi yüzde 2,3 azalış, koyun, keçi, manda ve karışık sütlerden elde edilen peynir çeşitleri ise yüzde 8,8 artış gösterdi. Mevsim ve takvim etkisinden arındırılmış seriye göre, 2014 yılı Temmuz ayında yoğurt üretimi bir önceki aya göre yüzde 2,3 azalış, ayran üretimi ise bir önceki aya göre yüzde 1,0 artış gösterdi.
Takvim etkisinden arındırılmış toplanan inek sütü miktarı Temmuz ayında bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 11,3 arttı. Takvim etkisinden arındırılmış seriye göre; ticari süt işletmeleri tarafından üretilen içme sütü miktarı 2014 yılı Temmuz ayında bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 1,4 azalış, inek peyniri üretimi yüzde 0,1 artış, koyun, keçi, manda ve karışık sütlerden elde edilen peynir çeşitleri ise yüzde 30,0 artış gösterdi. Takvim etkisinden arındırılmış seriye göre; yoğurt üretimi 2014 yılı Temmuz ayında bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 2,0 azalış, ayran üretimi ise bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 1,9 artış gösterdi.
Temmuz ayında ticari süt işletmeleri tarafından toplanan inek sütü yağ oranı ortalama yüzde 3,4, protein oranı ise ortalama yüzde 3,2 olarak tespit edildi.
YUMURTA ÜRETİMİ AZALDI
Yumurta üretimi ise Temmuzda bir önceki aya göre yüzde 1,6 azaldı.
Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) Kümes Hayvancılığı Üretimi Temmuz ayı verilerini açıkladı. Buna göre mevsim ve takvim etkisinden arındırılmış yumurta üretim miktarı bir önceki aya göre yüzde 1,6 azaldı. Mevsim ve takvim etkisinden arındırılmış seriye göre; kesilen tavuk sayısı bir önceki aya göre yüzde 1 tavuk eti üretimi ise yüzde 4,2 arttı. Mevsim ve takvim etkisinden arındırılmış seriye göre; kesilen hindi sayısı bir önceki aya göre yüzde 4,3 hindi eti üretimi ise yüzde 5,4 azaldı.
Takvim etkisinden arındırılmış yumurta üretim miktarı bir önceki yılın aynı ayına göre değişmedi. Takvim etkisinden arındırılmış seriye göre; kesilen tavuk sayısı bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 1,3 tavuk eti üretimi ise yüzde 7,9 arttı. Takvim etkisinden arındırılmış seriye göre; kesilen hindi sayısı bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 0,5 azalırken hindi eti üretimi ise yüzde 10,9 arttı.
(İHA)