BIST 9.976
DOLAR 34,08
EURO 38,05
ALTIN 2.832,97
HABER /  GÜNCEL

Susurluku anımsatan kaza

Devlet içindeki kirli ilişkileri ortaya çıkaran Susurluk kazası benzeri bir kaza da Afyonkarahisar'da oldu.

Abone ol

Afyonkarahisar'da dün sabaha karşı meydana gelen kazada, kamyonla çarpışan cipte bulunan biri emekli başkomiser 4 kişi öldü, kamyonda bulunan 2 kişi yaralandı. Hurdaya dönen cipte yapılan aramada 4 silah, esrar, biber gazı ve çek - senet bulundu. Ciptekilerin hepsinin alkollü olduğu, kazaya cipin sürücüsünün şerit ihlali yapmasının neden olduğu açıklandı.
Afyonkarahisar-Dinar Karayolu'nda kaza, dün sabaha karşı saat 03.40 sıralarında meydana geldi.

Antalya yönüne giden 34 ZD 6337 plakalı Toyoto Land-Cruiser marka cipi kullanan Hüseyin Mert (31), şerit ihlali yapınca karşı yönden gelen İbrahim Anık (52) yönetimindeki 20 ZK 469 plakalı kamyonla çarpıştı.
Yaralı olarak kurtulan kamyon şoförü Anık ve yanındaki Güngör Bozbaba (32) hastaneye kaldırıldı. Cipin sürücüsü Ankara Balâ nüfusuna kayıtlı müteahhit Hüseyin Mert ile Tunceli'nin Pülümür ilçesi doğumlu emekli başkomiser Mehmet Şanlı (56), Trabzon'un Of ilçesi nüfusuna kayıtlı işadamı Turan Balık (41) ve Antalyalı işadamı Zekeriya Kocagöz'ün (50) kaza sırasında öldüğü saptandı. Cipte sıkışan cesetler yaklaşık 2 saat süren çalışma sonucu çıkarıldı ve Dinar Devlet Hastanesi morguna kaldırıldı. Anık tedavisini ardından gözaltına alındı.

Sanki cephanelik

Göstergesindeki hız ibresi 140 kilometrede takılı kalan cipte yapılan aramada 1 otomatik tüfek, biri Glock marka 3 tabanca, çok sayıda mermi ile esrar, biber gazı, değeri 100 bin dolardan fazla çek ve senet bulundu. 2 ruhsatsız silahın çek ve senetlerin cipin gizli bölmelerinde bulunması dikkati çekti. Kazaya karışan kamyonun Denizli plakalı olması ve araçtaki silahlar 1996'da Susurluk'ta meydana gelen kazayı getirdi. 20 RC 721 plakalı kamyona çarpan Mercedes'te polis şefi Hüseyin Kocadağ, Abdullah Çatlı ve Gonca Us ölmüş, Sedat Bucak yaralanmıştı.