BIST 9.878
DOLAR 36,22
EURO 38,00
ALTIN 3.360,84
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Suşehri'nde 65 yıllık borular değişiyor

Suşehri Belediyesi, ilçede 65 yıllık kanalizasyon borularının değişimine başladı.

Abone ol

Altyapı çalışmalarına başlayan Suşehri Belediyesi, ilçede 65 yıllık ve ömrünü tamamlayan kanalizasyon borularını yeni borularla değiştiriyor.

Taşköprü mahallesinde bir sokak tamamlanan değişim çalışmalarından sonra, Yalnızbağlar mahallesinde başlatılan çalışmaları yerinde inceleyen İlçe Belediye Başkanı Sedat Sel, çalışmalar hakkında yetkililerden bilgi aldı. Mahalle sakinleriyle bir süre sohbet eden Başkan Sel, Suşehri'nin alt yapı çalışmalarını tamamıyla yenileyeceklerini söyledi. Özellikle ilçenin kanalizasyon borularının 65 yıllık olduğunu belirten Başkan Sel, "İlçemizde yaklaşık 50 kilometre kanalizasyon borusu bulunmaktadır.

Fakat bu 65 yıl önce yapıldığından dolayı artık ömrünü yitirmiş durumdadır. Bizde belediye olarak, altyapı çalışmaları kapsamında ilçenin tüm kanalizasyon borularını yenileyeceğiz" dedi.


İçme suyu borularıyla birlikte, kanalizasyon borularının da belediye kademesinde olduğunu söyleyen Başkan Sel, "Söz verdik sözümüzü yerine getireceğiz. Suşehri'nin ömrünü yitirmiş alt yapısını bu dönem içerisinde komple yenileyeceğiz. Büyük bir yatırım hamlesine artık başlamış bulunmaktayız. Yaklaşık 3 milyon TL değerinde olan alt yapı çalışmaları tamamlanarak, ilçenin yaklaşık bir asırlık en önemli sorununu böylelikle çözmüş olacağız" şeklinde konuştu.

Suşehri'nde başlatılan yol genişletme ve yol açma çalışmalarında, öncelikli olarak alt yapıların değiştirildiğini belirten Sedat Sel, "Kesinlikle yol açma ve genişletme çalışmaları kapsamında öncelikli olarak alt yapılarını komple yeniliyoruz. Bu bizim temel hedef çalışmamız haline geldi. Alt yapıları değiştirildikten sonra, üst yapılarını yaparak, ışıklandırma ve teletuvar çalışmalarının ardından o yolu hizmete açıyoruz. Kesinlikle alt yapısı değişmeyen yerlere ne asfalt, ne de parke taş döşemesi yapmıyoruz" diye konuştu.